Novinka od Volkswagenu nese jméno Streetmate. O co se jedna? Nevime! Mohlo by se jednat o systém sdílení dat, ale klidně i o zcela nový model.

VWVortex

O novince víme díky kroku Volkswagenu, který si nechal název patentovat pod ochranou zmamku. Informoval o tom server VWVortex, který ihned přidal i svou vlastní teorii, že se jedná o malý městský automobil, popřípadě o malý crossover.

Letošní autosalon ve Frankfurtu byl především ve znamení elektřiny, a pro Volkswagen to tedy znamenalo prezentaci své rodiny I.D. Jedná se o elektromobily, které jsou postaveny na nové platformě které budou tvořit kompletní rodinu. Prozatím je znám Hatch tedy nástupce Golfu, Buzz, pokračovatel téčka a crossover Cozz. Dostanou se i do sériové výroby a to v roce 2020.

Dočkáme se však ještě minimálně dvou modelů z této rodiny. Jejich jména budou Launch a AEROe. Mířit budou na asijské a zámořské trhy a s jistotou prozatím víme ze budou taktéž postaveny na elektrické platformě MEB.

Podívejte se v přiloženém videu na prezentaci konceptu I.D. Buzz, který je tím nejodvážnějším co prozatím Volkswagen představil.