Šéf skupiny FCA se trochu více rozhovořil o budoucnosti automobilové dopravy. Z jeho slov je patrné že velice věří autonomnimu ovládání vozu, ovšem elektrickým automobilům o poznání méně.

Sergio Marchione v nedávné době obdržel čestný titul z průmyslového inženýrství na italské univerzitě v Trentu. Při děkovné řeči pak osvětlil studentům svůj pohled na budoucnost automobilové dopravy. Maechione prozradil, že slibnou budoucnost vidí v autonomních pilotech vozu. O tom také svědčí nová smlouva mezi FCA a společností Waymo, která spadá pod Google a která se zabývá pravé vývojem autonomních vozidel.

„Domníváme se, že autonomní technologie se stanou nedílnou součástí průmyslu do deseti let. Pokročilé systémy budou hrát klíčovou roli v přepravě napříč celým světem,”. Tak zněla Marchioneho slova, po kterých dodal, že nositelem inovací bude nejspíše Maserati. Jeho automobily by první technologické novinky měly dostat již příští rok.

Sergio pak dodal, ze postupné zlepšování technologii bude také velmi záležet na modernizaci a možnostech infrastruktury. Šéf FCA dále poznamenal, že koncern pracuje na vlastních elektrických automobilech, ovšem on sám v nich budoucnost příliš nevidí. A ihned uvedl zkušenost s Fiatem 500e na kterém s každým vozem tratila společnost 400 tisíc korun. Vzhledem k této zkušenosti by byla ještě aktivnější participace nelogickým krokem.

Vrásky na čele velkému šéfovi děla také Scuderia Ferrari, která má poslední dobou velkou smůlu a pomalu ale jistě se začíná spekulovat o personálních změnách v této stáji F1, a to dokonce na těch nejvyšších postech.