Společnost Rigbrothers, která je klasickým rodinným podnikem, stojí za neuvěřitelnou proměnou klasického kupé ze 70. let v extrémně atraktivní a hlavně výkonný stroj! AMC Javelin AMX není u nás příliš známým vozem ale koncem 60. let se jednalo o přímého konkurenta vozu jako byl Mustang, Pontiac, Camaro a mnoho dalších.

Jedna se o zástupce tzv. Pony cars a byl vyráběn v letech 68 až 74 ve dvou generacích, přičemž druhá generace byla daleko ostřejší.

Bratři Ringové si vzali do parády model z roku 1972 a vytvořili z něj monstrum, kterému dali jméno Defiant. Co vás praští do oči je ostře žlutá barva vozu a masivně zvýšena přední kapota celého automobilu. Ovšem to nejdůležitější se ukrývá pravé pod ní. Zde je uložen vidlicový osmiválec Hellcat o objemu 6,2 litru, který je doplněn o 4,5 litrový kompresor Whipple což dohromady dává výkon 772 kW.

Skelet celé karoserie automobilu byl důkladně prohlédnut a vystižen. Automobil dostal také některé části zhotovené z karbonu. Celek uzavírá mistrovsky vyvedený interiér, který byl cely zhotoven na míru. Přestavba vozu zabrala 12 měsíců a pro výrobu vozu byly použity i technologii 3D skenování a tisku.