Po se dávné čtvrtletní zprávě rozeslala společnost Tesla zájemcům o Model 3 e-mail, ve kterém jim oznamuje další zpoždění dodávky jeho předplaceného modelu. To že má společnost Tesla velké problémy s dodávkami svých produktu se moc dobře ví. Dokonce i Elon Musk přiznal, že značka se pravé nachází ve výrobním pekle, které potrvá několik měsíců.

Zprávy na webu automobilky oznamují, ze by značka měla zahájit svou výrobu naplno během prosince, ovšem moc věci tomu prozatím nenasvědčuje. „I když pokaždé dosahujeme výrazného pokroku ve stavbě Modelu 3, některé výrobní procesy stěžují naše odhady v tom, jak dlouho potrvají a o kolik výrobu prodlouží,“ stojí v emailu, jenž Tesla rozeslala držitelům rezervací. „Očekáváme, že v průběhu prvního kvartálu roku 2018 se dostaneme na produkci pěti tisíc vyrobených kusů týdně. Jsme si vědomi toho, že naše tempo může růst skokově. Brzy poskytneme více informací zákazníkům, kteří model očekávají v posledním čtvrtletí tohoto roku,“ dodávají zástupci Tesly s tím, že těmto lidem dorazí Model 3 nejdříve v prvních lednových dnech.

Rozšíření e-mailu internetem vyvolalo to, že se začaly ozývat další nespokojené hlasy. Průměrná doba pozděni oproti předchozímu datu je momentálně jeden měsíc. To platí i pro čekající, kteří by měli automobil dostat v prosinci a lednu. Prozatím automobilka rozeslala e-maily zákazníkům očekáváních automobil ve čtvrtém kvartálu tohoto roku, ovšem zdržení mohou nejspíše očekávat i ostatní zákazníci.