Automobilka z Mladé Boleslavi prezentovala svou budoucí nabídku modelu u této příležitosti automobilka potvrdila i příchod modelu Kodiaq GT. Stalo se tak na prezentaci v Číně, kde automobilka potvrdila příchod modelu s tímto označením. A co vlastně půjde?

Pokud je vaší představou automobil s potenciálem masivními nárazníky a super silným motorem, pak vás hned na začátku musíme zastavit. Žádná taková revoluce se konat nebude. Jako Kodiak GT začala automobilka označovat již dlouho oznamovanou novou karosářskou verzi automobilu. Jedna se o sportovně laděnou a sníženou verzi ve stylu BMW X6, kterou jsme doteď znali jako Kodiaq GT.

Prozatím nejí vůbec jasné, zda tato verze bude k dispozici také v Evropě. Automobil je prozatím potvrzen pouze pro čínský trh, kde se začne prodávat od roku 2018. Nejdříve se nám však představí na jarním autosalonu v Pekingu. Důvod pochyb je především ten, že automobilka nemá dostatek výrobních kapacit na území Evropy a také by mohl být problém se samotnou poptávkou.

Ovšem Kodiak GT není jedinou novinkou, která je pro čínský trh od Škodovky plánována. Další novinkou bude tzv. Mainstreamové SUV, což bude nejspíše model menší než současný Yeti. Novinka by se měla představit i v Evropě a to v polovině roku 2019. Některé informace ze zákulisí prozrazují, že tento model by měl nahradit jako Fabii Combi, tak také Rapid Liftback. Stát by měla na platformě MQB. V Číně se také až příští rok začne prodávat Evropě již známy Karoq, který zde nahradil model Yeti. Čínský Karoq se bude od toho Evropského lehce lišit a to jinak tvarovanou přídí.