Letošní podzimní setkání se jelo ve znamení výročí „80 let Zdibského okruhu“, jehož dva první ročníky se jeli již před druhou světovou válkou. Osmdesáté výročí nás přimělo k myšlence obnovit historii tohoto okruhu, na němž, vítězily legendy našeho motoristického sportu.

Na trati jezdily ve svých kategoriích jak motocykly, tak i automobily. Mezi vítěze prvního ročníku se zapsaly takové legendy, jako byli Antonín Vitvar na Jawě, či Bruno Sojka na Bugatti (později tovární jezdec Tatry).

25.sraz SKODAHOME.cz

Na pozimní setkání opět přijely jak veteráni, natuněné káry, tak i zahraniční účastníci z Německa. I přes pozdější datum se v kempu sjelo na šest desítek příznivců vozů s okřídleným šípem ve znaku.

Jak jsme již v úvodu naznačili, letošní 25.sraz SKODAHOME.cz se nesl ve znamení „80 let Zdibského okruhu“. Mediální skupina … ŠKODA.NEVĚDĚT, do které patří portály SKODAHOME.cz, SKODAKLASIK.cz, VW-scene.cz a partnerský ŠKODAMOTOR.cz připravila letošní orientační jízdu ŠKODA.TOUR obohacenou o jízdu pravidelnosti po trati Zdibského okruhu.

Velká fotogalerie 25.sraz SKODAHOME.cz

Každý soutěžící musel pomocí itineráře najet na Zdibský okruh, odkroužit dvě kola a zase se pomocí itineráře vrátit zpět do kempu. Nejlépe se tratí vypořádala posádka Petr Černý / Monika Havlová. Petr se svým vozem Škoda Octavia Combi z roku 1964 vyhrál putovní pohár věnovaný ŠKODAMOTOR.cz již podruhé.

Příští rok SKODAHOME v novém

Pro příští rok připravujeme několik kosmetických změn. Jarní SKODAHOME.cz bude pojatý jako soutěž elegance, kde dojde jen ke kosmetickým změnám. Veteránský sraz SKODAKLASIK, nejen pro vozy Škoda má již svůj zaběhnutý model a orientační jízda v okolí prachovských skal si našla své příznivce. Třetím naším srazem je podzimní setkání SKODAHOME.cz, které se bude jezdit jako jízda pravidelnosti na Zdibském okruhu.

Poděkování patří také našim partnerům:

AAA Auto a Mototechna, Auto Kelly, Millers Olis, OB Autodíly.cz, IPAK Tonery, SKODAMOTOR.cz, ŠKODA Auto, FOXtoys, Grada, LEGENDY, Ifaster.cz, SKODAKLASIK.cz, VW-scene.cz,