Ford prezentuje novou technologii, která má pomoci jeho zaměstnancům s únavou a omezit pracovní zranění.

Automobilky ročně investují velké množství peněz do vývoje nových technologii pro své vozy. Ovšem jen málo z nich myslí na své zaměstnance tak jako automobilka Ford. Ten v posledních několika měsících překvapil hned několika velmi zajímavými nápady jako skládacím kolem, převodovkou na volantu či sedačkou, která vystoupí za vás.

Nyní automobilka prochází s dalším inovativním nápadem. Jedna se o EksoVest, tedy o vestu pro zaměstnance, která má za úkol redukovat únavu zaměstnanců a také je chránit před poraněním. Na první pohled vypadá vesta poměrně dost neprakticky. Vesta byla již testována přímo ve výrobě a pracovník Paul Collins je s ní nadmíru spokojen. „V práci často pracuji nad hlavou, domů se mnohdy vracím s bolestmi zad, krku a ramenou,“ vysvětluje zaměstnanec Fordu. „Začal jsem používat vestu a bolesti jsou menší, navíc mám více energie, abych si doma mohl hrát s vnuky.“

Americká společnost uvádí, ze je vesta schopna asistovat až 6,8 kilo na jedno rameno. Přitom je poměrně lehká a je k dispozici pro zaměstnance ve výšce od 150 do 190 centimetrů. Statisticky zdvihne zaměstnanec Fordu ruce nad hlavu 4.600x za den a asi milionkrát za jeden rok. A právě proto začala společnost novinku testovat hned ve dvou závodech v USA.