Volkswagen momentálně výrazně rozšiřuje svou nabídku SUV modelů. Brzy se dočkáme nového Tiguanu Allspace a take úplné novinky T-Roc. Automobilka však nezapomíná ani na své vůbec první SUV a to model Touareg. Jeho již třetí generace bude mít brzy svou premiéru a právě fotografie chystané novinky nyní pronikly na internet.

Snímky potrvrzuji že automobil vychází z konceptu T-Prime GTE. Jeho silueta je prakticky zachována stejně jakomaska chladiče. Ta ovšem na snímcích zůstává jako jeden z malá detailů zamaskována. Její řešení však bude nejspíše vycházet z Arteonu.

„Pro Touareg je to velký skok. Má vlastnosti, které pro Volkswagen označujeme za prémiové – je mladý, konektivní a cool. To byly naše hlavní myšlenky,“ prohlásil dříve o novém Touaregu Elmar-Marius Licharz, vedoucí Volkswagenu v oblasti středních a velkých automobilů.

Základem vozu se stane platforma MLB Evo, kterou nalezneme například u Q7 nebo Cayene. Pokračuje tak trend, kdy tyto tři modely sdílejí stejnou techniku. Automobil tak bude velice lehký a to díky využití velkého množství hliníku.

Třetí generace Touaregu bude představena světu v únoru 2018, výstavní premiéra se poté odehraje na autosalonu v Ženevě v březnu, a na samotný trh se automobil dostane již začátkem léta.

Touareg bude jednou z velkých SUV novinek, které si pro nás Volkswagen chystá. Příští rok dorazí malý crossover T-Cross a spekuluje se také o větším modelu než Touareg. Projít by měl i elektrický crossover a vyloučeno není sní SUV coupé odvozeno z Tiguanu.