Santa Claus je neodmyslitelně spojen se svým věrným sobem Rudolfem, který mu svým červeným nosem svítí na cestu. A právě na tohoto Rudolfa se nyní podívalo u BMW.

Vánoce automobilky poměrně dost prožívají. Pořádají nejrůznější akce, nadělují dárky a točí speciální vánoční reklamy. Propagace je zkrátka potřeba využít i během svátků a velice k tomu pomáhá i postava Santa Clause. Například BMW se rozhodlo, že Santa již nebude využívat archaický způsob dopravy, a bude jezdit pěkně moderně, a to rychlým vozem.

BMW tak zveřejnilo poměrně milé vánoční video, ve kterém se Santa rozhoduje, jaký dopravní prostředek letos použije. Nakonec vše vyřeší los, který vybere Rudolfa, ovšem v trochu jiném pojetí. Jedná se totiž o BMW M1 v krásném červeném laku, který odkazuje na barvu nosu trochu opomenutého soba. Santa barvu náležitě ocení svým klasickým Ho, ho Ho!

Senta sice zvolil zajímavě, ovšem i ostatní vozy stojí skutečně zato. Kometa je zde zastoupena Mini 1275 GT Longman, Tančník Mini Cooperem S Monte Carlo, Hrom BMW 2002 Turbo, Blesk BMW 3.0 CSL, Poskakující BMW M3 (E30) a Elegán BMW M3 (E46). Dva zbývající členové santova stáda, tedy Amor a Lišák, zde chybějí.

Pokud vám byla tato jména doposud cizí, a nemyslíme tím jména vozů, pak vězte, že se v angličtině santovo spřežení jmenuje Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Dunder a Blixem. Všichni tito sobové vycházejí z básně jménem Návštěva Svatého Mikuláše z roku 1823. Pokud nemůžete nalézt Rudolfa pak jste se nepřehlédli. Ten se v této bázni vůbec neukázal. Do stáda přibyl až později a to roku 1939, kdy Robert Lewis May, napsal povídku Rudonosý sob. Tento příběh se natolik líbil, že si lidé zapřáhli Rudolfa do čela celého spřežení, aby Santovi svítil na cestu a on tak mohl vždy nalézt cestu k dětem.