Rok 2018 pomalu klepe na dveře a s ním i velké množství nových automobilů. Pojďme se podívat které z nich budou stát skutečně za to.

Hleďme kupředu zpátky ni krok! V minulém roce jsme se dočkali rekordního počtu novinek a jak to tak vypadá, rok 2018 bude chtít jít svému předchůdci v šlépějích. Hned 100 nových modelů je pro něj připraveno. Které to budou?

Těšit se můžeme především na novinky z dílen prémiových automobilek jako je Audi, která mezigeneračně obmění modely A1, Q3 a Q6. Navíc rozšíří své portfolio o nové SUV a další dva zástupce elektromobilů této značky. Těšit se můžeme i na RS 5 Sportback, SQ2 nebo modernizované TT. Do prodeje se dostane také modernizovaná A7 Sportback.

Konkurenční BMW se taktéž nenechá zahanbit. Mnichov vsadí na SUV, kdy se obměna dotkne X4 a X5 a začne se prodávat i crossover X2 a před koncem roku bude představena také novinka v podobě luxusního SUV X7. Těšit se však můžeme i na sportovní modely Z4 a řadu 8. Dorazí také modernizované i8, která doplní nabídku Roadster.

Mercedes-Benz chystá novou generai legendárního offroadu G, která by se měla představit již na lednovém autosalonu v Detroitu. Počítat můžeme také s hatchbackem A a MPV B v nových generacích. A měl by dorazit i čtyřdveřový model na bázi AMG GT. A pro milovníky skutečně ostré jízdy bude připraven Project 1 s technikou F1.

Ještě větší luxus však přinesou novinky Rolls-Royce. Mezi nimi se objeví nový Phantom a představí se také napjatě očekávané SUV, které je doposud známé jako projekt Cullinan. Bentley zase zákazníkům naservíruje novou generaci Continentalu GT a Bentayga se dočká verze s plug-in hybridním pohonem.

Zkrátka máme se na co těšit. Rok 2018 bude jízda!