Subaru se připravuje na odchod sportovních sedanů a spolu s tím se začínají objevovat informace o podobě i technice jejich nástupců. Atraktivní linie má doplnit hybridní pohonný systém.

Subaru ukázalo letos na podzim v Toku koncept jménem Viviz Performance. Reakce ze strany veřejnosti na něj byly podle zástupců značky velice pozitivní. Dobrou zprávou proto je, že by se jeho design, měl v téměř nezměněné podobě otisknout do chystaných modelů WRX a WRX STI.

Tuto informaci poskytl britskému magazínu Autocar Mamoru Ishii, tedy šéfdesignér celé značky Subaru. Krom odhalení tohoto zajímavého konceptu jsme se dozvěděli také něco o jejich technice. Jak už tradice velí, bylo očekáváno, že i tyto sedany, stejně jako drtivá většina modelů této značky, nudou vybaveny plochými čtyřválci a také pohonem všech čtyř kol. Ovšem podle slov šéf designéra Ishii je pro zákazníky momentálně mnohem důležitější pohon všech čtyř kol, zatímco plochý čtyřválec již tolik nevyžadují.

Základem pro novou generaci modelů WRX s velice dynamickými liniemi by měla být platforma Subaru Golden Platform, kterou bude v budoucnu disponovat většina modelů této značky. Tato platforma vedle zachování pohonu 4×4 dovolí také použití konvenčních spalovacích motorů a s tím i nasazení mild plug-in hybridů.

Budoucnost modelů WRX má být údajně spojena také v použitím hybridního pohonného systému, který však nemá za cíl dosáhnout co nejnižší spotřeby paliva, ale má napomáhat k lepším výkonům co se jízdních vlastností týče. Měl by tak jít ve stopách hypersportovních vozů jako je například LaFerrari, McLaren P1 či Porsche 918 Spyder.

Novinka se nám představí v roce 2020, ovšem podle současných informací se nebude nabízeno v Evropě. Již nyní je zde k dispozici pouze ostřejší WRX STI a jeho prodej zde skončí na jaře 2018.