Vozy Rolls-Royce jsou od nepaměti svázány se stylem a nonšalancí. Kdo je konzervativní a má peníze, tento automobil je pro něj tím pravým! My se však dnes podíváme na Rolls, který nonšalanci zcela pozbyl. A za nějaký peníz teď může být váš.

U Rolls-Royce platí to, že některé věci by se s ním rozhodně neměli dělat. Nejlepší je nechat jej v takové podobě, jaké jej zakoupíte a více ho neupravovat. Zapomeňte na zlatý chrom, růžový lak, či snad dokonce prvky tuningu. To se s Rolls-Roycem zkrátka nedělá. Ovšem po světě jezdí několik Rollsů, kterým bylo takto ublíženo a jeden z nich je nyní na prodej. Jmenuje se Rolls-Royce Silver Shadow II Turby 4-Speed.

Automobil je nabízen v Kalifornii a pokud se na něj podíváte, hned zjistíte, proč z něj mají někteří husí kůži. Majitelem automobilu je Corbin Goodwin, který automobil zakoupil před čtyřmi lety a to s jasným cílem udělat z něj monstrum. A to se mu do jisté míry povedlo, i když možná dost smutné monstrum.

Na první pohled je patrné, že tenhle Rolls nebude beránek. Jeho úpravy zahrnují instalaci tubrodmychadla Bullseye Power typu twin scroll, který pumpuje původní agregát, kterým je osmiválec o objemu 6,75 litru.  K tomu si připočtěte blow-off ventil a obtokový ventil turbodmychadla od Synapse a karburátor Holley 750 cfm. V přední části najdeme pomocný chladič a ten hlavní se přesunul do zavazadelníku.

Automobil je nyní v aukci a zájem o něj budou mít dvě skupiny osob. Tou první jsou lidé, kteří nenávidějí konvence, tou druhou jsou lidé přesně opačného ražení, které se pokusí tomuto skvostu navrátit jeho původní glanc.