Musk může být na své životní dílo skutečně hrdý. Tesla chrlí jeden automobil za druhým, lety do vesmíru se daří a i další projekty šlapou jako hodiny. Nyní se však bude muset snažit splnit skutečně vše co slíbí!

Být v čele tak velké společnosti jako je Tesla není nic lehkého a Musk o tom ví své. Jeho společnost totiž nyní vydala plán na příštích deset let, ve kterém počítá se svým zakladatelem v čele společnosti na stejně dlouhou dobu a zároveň stanovila také nové body, které musí společnost překonat aby byl Musk odměněn a ty nejsou vůbec malé.

Současná hodnota společnosti je vyčíslena zhruba na 60 miliard dolarů. Cílem společnosti je však do deseti let a teď se držte, navýšit svou hodnotu na 650 miliard dolarů. Tento plán má několik bodů. Přičemž každý se odráží od 50 miliardového nárůstu ceny společnosti. Po překonání každého z tohoto bodů bude Musk odměněn balíkem akcií v hodnotě 600 milionů dolarů.

V praxi by to znamenalo, že pokud se Tesla skutečně podaří vše, co si usmyslí a bude tento plán plnit tak jak má, mohl by být z Muska z 10 let nejbohatší člověk planety. Pokud se však Tesle nebude milníky dařit překonávat, neuvidí Musk ani korunu. Rozhodlo o tom představenstvo společnosti, které tento plán připravovalo dlouhých ž měsíců.

V případě úspěchu by si tak nepolepšil jen Musk, ale i Tesla jako taková. S touto hodnotou by se totiž zařadila po bok takových gigantů jako je společnost Apple či Google. Zda se jí to skutečně podaří, si musíme ještě nějakou chvíli počkat. Nicméně Tesla si jde za svými cíli přímo a jen málo z toho co si usmyslí se jí nakonec nepodaří.