Víte, jaké místo je vůbec nejhorší pro otáčení vašeho vozu? V autoškole to nejspíše neuslyšíte, ale jedná se o naprosto logickou věc. Nikdy, za žádných okolností se neotáčejte v jakékoliv zatáčce a následující video vám ukáže proč.

Otáčení se s vozidlem nepatří mezi nejčastější příčiny dopravních nehod, ale i přesto si díky tomu můžete zadělat na pořádný problém, zejména pokud tak činíte v místě, kde je otáčení výslovně zakázáno. Své o tom ví i řidič dodávky z Kansasu, který se v jednom z připojovacích pruhů rozhodl riskantní manévr, který nedopadl vůbec dobře.

Incident se odehrál minulý měsíc v Kansasu. „Jel jsem povolenou rychlostí, když jsem si všiml dodávky. Z ničeho nic se pokusil o otočení přímo přede mnou,“ vysvětlil řidič malého tahače, jenž záběry díky palubní kameře pořídil.

 

Řidiče dodávky nejspíše ani nenapadlo, že by se zde mohl potkat s jiným vozem, což je parné i ze záběrů ve kterých řidič tahače neudělal v podstatě nic a na situaci nijak nezareagoval.  Díky tomu trefil svým velkým vozem řidiče přímo na dveře řidiče dodávky, který podle informací z celé této havárie vyvázl s otřesem mozku.

Paradoxním detailem je i to, že nápis na dveřích dodávky prozrazuje, že automobil byl v době nehody na prodej. No po takovéto nehodě jej spíše bude odkupovat některé z lokálních autovrakovišť.