Pojďme se podívat na taxikáře z Norska, který pro svou obživu nepoužívá jeden z klasických sedanů, ale vybral si Ford Focus RS. Důležité je však říci, že jako šílenec rozhodně nejezdí.

Evald Jåstad působí v Norském městě Odda. V takové destinaci by se pro výkon taxislužby hodil spíše elektromobil, či automobil s hybridním pohonem, ovšem Evald si vybral zcela jinak. Splnil si totiž sen a začal taxikařit s Fordem Focus RS. Tohoto skutečně zajímavého jevu si všiml i samotný Ford, který se rozhodl natočit Evaldovi velice působivé video.

Za rok a půl s ním Evald nalítal již přes 127 tisíc kilometrů a doma mu neřeknou jinak než Modrý blesk. Krom barvy vozu za to může i to, že pod kapotou automobilu se ukrývá EcoBoost s výkonem 257 kW.

Evald začíná svůj den tím, že veze svého syna skrze nádhernou norskou přírodu do školy. Poté přijdou na řadu místní obyvatelé, mezi kterými jsou místní důchodci, kteří se nemusí ničeho bát, protože Evald je klikatými skandinávskými cestami proveze naprosto bezpečně a opatrně. Dále jeho služby vyhledávání turisté, kteří do města zavítají a také další obyvatelé. Těm už Evald občas vyhoví a potenciál vozu jim předvede. Samozřejmě vždy bezpečně.

Sám Evald říká, že na světě není mnoho lidí, kteří si žijí svůj sen, ale on je rozhodně jedním z nich. Podívejte se na následující video a určitě vám dojde, jak to tento otec dvou dětí vlastně myslí.