Ferrari F40 bylo dlouhou dobu nejrychlejším vozem z Maranella. Předním to byl model 288 GTO a právě ten nyní dostane nástupce, který sesadí i F40. Bude se prý jednat o nejrychlejší superferrari.

Plánované Ferrari 488 GTB bude posledním modelem v řadě vozů této značky, které dostanou osmiválcové motory uložené podélně před zadní nápravou. Z pohledu sportu a ovladatelnosti mají tyto modely mnohem lepší koncepci než těžké a velké modely s dvanáctiválcovými motory v předu.

Nejnovější 488 GTO bude odvozeno od 488 GTB a zkratka GTO znamená Gran Turismo Omologato. Automobil je však prozatím plný tajemství. Jak bude automobil vypadat ukázal některý z anonymních členů fanouškovské stránky Ferrari, který vyfotil připravovaný katalog Ferrari obsahující i tento automobil, který byl zařazen do sekce Sport Special Series. Z publikovaných obrázků je patrné že automobil bude v porovnání s 488 GTB extrémnější.

Automobil by měl obdržet doposud nejvýkonnější osmiválec, jaký Farrari kdy vyrobilo. Prozatím nevíme konkrétní parametry, ovšem zasvěcení hovoří o výkonu přes 700 koní. U automobilu bude snaha co nejvíce snížit hmotnost, k čemuž by měly přispět úpravy jako hliníková podlaha vozu či chybějící části interiéru. Například zde chybí odkládací stránka pro spolujezdce. Nebudou chybět ani specifická kola automobilu, která mají být vytvořená z lehčích slitin o 40%. Další váhová úspora přijde i s některými komponenty vozu vyrobených z uhlíkových vláken.

Novinka by měla poskytovat pocit z jízdy jako v závodním voze a to i těm řidičům, kteří nemají se závodní jízdou žádné zkušenosti. K tomu přispívá také aerodynamika celého vozu s aktivním spoilerem a difuzorem. Celek doplňuje i extrémně rychle pracující převodovka v kombinaci s naprosto přesným řízením. Jaký však bude vůz ve skutečnosti, na to si budeme muset ještě chvilku počkat.