Seat přišel na trh se svou novou prémiovou podznačkou. Podobných pokusů tu již bylo mnoho, tak čím chce Seat se svou Cuprou uspět?

Cupra

Nová podznačka Seatu nese název Supra a pod jejími křídly by měly vycházet exklusivně upravené klasické modely Seatu. Cupra nese logo dvou do sebe zaklesnutých postav, které má měděnou barvu a trochu evokuje býčí hlavu. Značka dle Seatu však nebude pouze značkou po vyvolené, ale bude dostupná pro širokou veřejnost.

Cupra by tak nemusela nabízet vozy, které jsou zákonitě předraženým luxusem, jak tomu bývá u ostatních podznaček jednotlivých automobilek, ale její vozy budou cílit především na znalce a milovníky všeho druhu a ze všech řad. Automobily by se měly líbit pánům i dámám a napovídá o tom i první automobil, který pod značkou vyjede, kterým je SUV Ateca.

Ateca a dál?

Tu si Seat vybral především na základě aktuální popularity, které se segmentu SUV těší. Rozhodnutí udělat prvním ostrým vozem velké SUV vypadá na první pohled jako chyba, ovšem pokud se ve voze svezete, pochopíte, že to nebylo zcela zcestné rozhodnutí. O tom napovídá i TSI naladěné na výkon 221 kW, které zvládnu z nuly na sto za 5,4 sekundy.

Během představování značky se ukázala i Cupra Ibiza, která však nebyla během prezentace zcela dokončena a Seat váhá, zda jí vůbec zařadí do výroby. Další model se pak představí na autosalonu v Ženevě, kde by se mohl představit i unikátní elektrický sporťák sloužící pod novou značku Seatu.