Španělé se ve Švýcarsku vytasí se svou novou značkou Cupra, pod kterou představí svůj první elektrický závoďák.

Cupra znamením úspěchů

Seat informoval o svých plánech prostřednictvím webové videokonference. Automobilka momentálně patří mezi nejrychleji rostoucí značky v Evropě, která v loňském roce zaznamenala nejlepší výsledky za posledních 16 let.

Značka Cupra je jakýmsi důkazem toho, že se Seatu daří. V Ženevě se představí Alteca speciálně upravená do stylu této značky a také Cupra e-Racer, tedy první závodní cesťák se 100% elektrickým pohonem. Automobil disponuje trvalým výkonem 300 kW, ale v maximu dokáže nabídnout až 500 kilowat.

Další hvězdy

Z ostrých modelů se dále představí Leon Cupra R ST, tedy kombi se zážehovým dvoulitrem a také výkonem 221 kW. Nechybí pohon všech čtyř kol a převodovka DSG. K nahlédnutí bude také Leon FR s motorem 1.5 TSI EVO a ani Ibiza FR, která se prvně představí s motorem 1.0 TGI na stlačený zemní plyn.

Ovšem nebude to jen o vozech. Seat v Ženevě představí také digitální přístrojový panel. Ten se představí v modelech Cupra Ateca, Seat Leon Cupra R ST, Leon FR a Aroně. Seat do svého nového infotainmentu integruje hudební aplikaci shazam, která dokáže rozpoznat právě hranou písničku ve voze a sdělí vám její název. Tuto aplikaci bude možné používat za jízdy.