Má vůbec čím novinka překvapit krom předělaného vzhledu? A jaká vlastně bude? Pojďte se s námi podívat na to, zda nový Cactus stojí za to.

Pichlavý a přeci krásný

Francouzská automobilka uvedla na Český trh omlazenou novinku, kterou je Citroen C4 Cactus. Ten prezentuje jako transformaci crossoveru v hatchback. Jde sice o novinku, ta ovšem není zase tak horká. Vůz jsme si mohli poprvé prohlédnout v říjnu loňského roku během světové premiéry v Paříži.

Jedná se o automobil, který na parkovišti rozhodně nepřehlédnete. Automobil stále působí jako crossover, ovšem změny jsou tu patrné. Změny exteriéru i interiéru automobilu z předchozí na současnou verzi udělaly z vozu spíše městský automobil.

 

Těžké dědictví

Novinka má před sebou velký kus cesty, jelikož po rozloučení s klasickou C4 se stává nástupcem hned dvou bývalých modelů. Francouzi nicméně v úspěch vozidla věří, jelikož se v loňském roce prodalo čtyři stovky kusů kaktusu. Novinka by se již letos mohla katapultovat až na dvojnásobek. Nechme se však překvapit.

Zákazníci na našem trhu mají poměrně jednoduchý výběr. Základní provedení v ceníku nenajdete, jelikož je prý zájem o takové kousky minimální. Již v první stupni výbavy tak dostanete manuální klimatizaci, zadní parkovací asistent, palubní počítač, pomocní při rozjezdu do kopce, sedmipalcovou obrazovku s rádiem či bezdrátové připojení pomocí Bluetooth.

Pokud si dopřejete vyšší provedení shine, dostanete přední parkovací asistent, paket bezpečnost s hlídáním jízdního pruhu či rozpoznáváním dopravních značek, elektricky ovládaná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, zatmavená skla zadních oken, automatickou klimatizaci, i navigační systém. Automobil startuje na příjemných 349 900 tisíc, což je velmi pozitivní motivace.