Ford Focus se dočká již své čtvrté generace. Ta by se měla představit již velmi brzy a automobilka ta začala ukazovat její detaily, které jakoby se inspirovali Volvem.

Klíčová novinka

Focus je pro americkou automobilku klíčovým vozem na evropském trhu. Premiéra se odehraje 10. dubna a automobilka již začíná svou novinku odhalovat. Učinilo tak rumunské zastoupení, které na svém Facebooku zveřejnilo video s detaily vozu.

To nejlepší od každého

Video nabízí několik zajímavých detailů vozu, které se velice napadně podobají těm u Volva. Příkladem jsou světlomety, které nesou diodový pás, který se nápadně podobá Thorovu kladivu u Volva. Stejně tak nápis Focus na víku kufru nápadně evokuje nápis na víku modelu XC40 od Volva.

Trochu to tedy vypadá, že po Astonu Martin se Ford inspiruje další automobilkou, kterou v minulosti vlastnil. Navíc tyto snímky jsou poprvé co Ford vypustil snímky novinky bez maskovaní. Již dříve byl odhalen prototyp, a unikl jeden snímek vozu z boku. A již tehdy si mnozí stěžovali na vzhled vozu, který připomíná Fiat Tipo.

I přesto o vozu víme stále poměrně málo. Budeme si tak muset počkat na premiéru, na které se představí petidvéřový hatchback. Karosářská verze kombi by měla přijít na podzim a pro vybrané trhy by měl být dokonce k dispozici sedan.