O nabízené pozemky města Mladá Boleslav se spolu se Škodovkou zajímaly ještě další čtyři firmy, které nabízely dokonce vyšší sumu, než byl finálních 146 milionů od Škodovky. Ta zvítězila především kvůli dalším benefitům, které městu nabízí.

Proč Škodovka?

Lukrativní pozemky se nacházejí na třídě Václava Klementa. Vedení firmy se rozhodlo s magistrátem, že v rámci obchodu investuje také další stovky milionů do rozvoje a zkrášlení města. Prodej chválili zastupitelé města, řekla ČTK mluvčí magistrátu Šárka Charousková.

Na prodaných pozemcích chce Škoda Auto vybudovat polikliniku, která se momentálně nachází v areálu společnosti a její pacienti tak musí přecházet přes vrátnici společnosti, kde se musí identifikovat občanským průkazem. O nabízené pozemky měly zájem i další společnosti, ale město nakonec vše přikleplo Škodovce, právě kvůli benefitům.

Nejvyšší nabídku měla společnost Rezidence Jičínská, která za pozemky nabízela 168 milionů korun a převod deseti bytů a jednoho nebytového prostoru do majetku města. Celková nabídka tak činila 202 milionů korun.

Vše na poslední chvíli

Škoda Auto projevila o pozemky zájem až na poslední chvíli v loňském říjnu. Zastupité tehdy schválili odklad prodeje pozemků do konce letošního března, aby automobilka mohla podat konkrétní nabídku a specifikovat své záměry s pozemkem.

Člen představenstva Škoda Auto Bohdan Wojnar řekl, že automobilka bude jednat s městem o konkrétní podobě investic. Jako příklad uvedl investice do úprav veřejných parků a dalšího veřejného prostoru.

Prodané pozemky leží přímo naproti automobilce Škoda. Je blízko obchvatu a přivaděci k dálnici na Prahu. Pozemky jsou nevyužité, a jedná se o jedinečně velkou plochu.