Nový film bude vycházet z knihy, kterou o něm napsal jeho syn. Ukáže mimo jiné začátky slavného výrobce supersportů.

Nový film

Pokud patříte mezi milovníky vozů s býkem ve znaku, pak se můžete těšit na velmi zajímavý film o zakladateli této automobilky. Na filmu se pracuje již dva roky, přípravy momentálně vrcholí a natáčení životopisného snímku o Ferrucciu Lamborghinim začne již tento měsíc.

Máme se rozhodně na co těšit, protože v roli slavného zakladatele se objeví Antonio Banderas, který je velmi známým španělským hercem, kterého známe například ze snímků Kůže, kterou nosím, nebo Legenda o Zorrovi. Sekundovat by mu měl Allec Baldwin, který si zahraje Lamborghiniho nemesis Enza Ferrari.

Životopisný snímek má vyprávět příběh Ferruccia Lamborghiniho tak, jak si o něm můžeme přečíst v knize Ferrucci Lamborghini, kterou napsal jeho syn Tonino. Dozvíme se tak o počátcích italského supersportovního impéria, který po válce zbohatl na výrobě traktorů nebo klimatizací a následně založil světoznámou automobilku.

Na co se můžeme těšit?

Tomu však předcházela legendární hádka s Enzem Ferrarim, která by se ve snímku také měla objevit. Podíváme se tak na slavnou historku o tom, jak se Lamborghini rozhodl stavět supersporty poté, co mu Enzo řekl, že jeho vozy jsou nespolehlivé a že on sám možná zvládne řídit traktor, ale nikdy nebude schopný zvládnout Ferrari.

„Moje kniha je jediný text, který dokonale respektuje skutečný život mého otce, a to navzdory četným legendám a vtipům, které říkají nebo píší jiní lidé prahnoucí po slávě Opravdu věřím, že tento film dokáže převést do obrazů a slov skvělou lidskost Ferruccia a ukázat divákům z celého světa osobnost mého otce, člověka plného energie, charisma a vášně,“ říká k natáčení Tonino Lamborghini, syn italského podnikatele zesnulého v roce 1993.

Natáčení by mělo probíhat přímo v oblasti Emilia-Romagna, které je domovem této značky stejně jako městečko Cento, kde se její zakladatel narodil. Film povede autor scénáře Robert Moresco, který je držitelem Oscara za scénář k filmu Crash.