Koncept luxusního SUV unikl na internet. Co se nám to vlastně představí v Pekingu a je takový Luxus vůbec potřeba?

SUV Maybach

Celý název konceptu je Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept a víme již, jak bude vypadat jeho exteriér i interiér. Koncept nemá tradiční karoserii typu SUV, ale spíše připomíná zvýšený sedan. Jeho designové pojetí rozhodně nezapře inspiraci Mercedesem-Maybach Vision 6 a celkově je z vozu cítit, že chce zapůsobit především na zákazníky z Číny.

Extreiér se může pochlubit především obrovskou maskou a zadními svítilnami na asijský způsob. Zaujme také netradičně rozdělené zadní okno vozu. Neméně zajímavý je i interiér automobilu. Stojan na šampaňské zde nehledejte. Uvnitř vozu jsou kombinovány bílé materiály s exotickým dřevěným dekorem a ono šampaňské je zde nahrazeno čínským čajovým setem.

Zatímco fotografie interiéru zveřejnilo samo zastoupení automobilky, fotografie exteriéru se na internet dostaly nedopatřením. I z toho důvodu nevíme o technických specifikacích vozu v podstatě vůbec nic. Očekává se, že automobil bude disponovat osmiválcem, popřípadě pohon s určitou formou elektrifikace. Pokud se bude koncept těšit velké oblibě, měl by se dostat do výroby v roce 2020. Nechme se tedy překvapit.