Pokus byste si někdy chtěli zapůjčit v Číně automobil, můžete k tomu využít i nejnovější automat společnosti Ford, který vám automobil zapůjčí klidně i na tři dny.

Auto z automatu

Obrovský automat vznikl v rámci akce Super Test Drive. Stavba se nachzí v Baiyunu v Guangzhou a má kapacitu 42 automobilů značky Ford.

V žádném případě se nejedná o klasickou půjčovnu automobilů, ale spíše o obdobu tradičního dealerství. Rozdíl je však v tom, že zde nekomunikujete s pověřenou osobou, ale vše obsloužíte pomocí svého chytrého telefonu. Nejprve si v mobilní aplikaci zarezervujete vybraný automobil, určíte si na jak dlouho jej chcete mít zapůjčený, následně zaplatíte poplatek a také si pořídíte jednu selfie, aby společnost měla pro všechny případy i fotografii s vaším obličejem.

Jak na to?

Pokud si toto všechno uděláte, pak dorazíte k automatu, vstoupíte do titěrné místnůstky, kde displej rozpozná na základě selfie váš obličej. Pak už jen čekáte na automobil, který vám automat sám přistaví dolů a vy můžete vyrazit. A Ford se toho nebojí, takže si můžete automobil půjčit klidně na tři dny. Důvodem je prý to, aby řidič naplno porozuměl schopnostem daného automobilu. Zároveň jej můžete využívat pro běžných denní povinnostech, včetně dojíždění do práce a za koníčky. Návrat automobilu je pak spojen s možností naplánovaní další zkušební jízdu, popřípadě si dohodnout schůzku s nejbližším prodejcem vozů.

Zájemci si budou moci vybírat z nejrůznějších modelů, včetně ikonického Mustangu. A pokud se skutečně rodnou automobil zakoupit, daný poplatek za vyzkoušení vozu jim bude stržen z ceny. A to je fér co myslíte? Zájemci si však musí pospíšit, protože automat zde nebude stát věčně.