Úvodní podnik Octavia Cupu na Autodromu Most má jediného vítěze. Stal se jím Tomáš Pekař, kterému vyšel i odpolední závod a po startu ze šesté příčky se velmi brzy ujal vedení.

Octavia Cup

Pořadí na startu určil los a vítěz prvního závodu Tomáš Pekař startoval až ze šesté příčky, zatímco stříbrný Michal Matějovský vyrážel z páté pozice. Pole-position díky obrácenému pořadí získal Jonas Karklys, který startoval po boku Michala Petrů.

Letmý start se na první pokus nezdařil a jezdci obkroužili ještě jedno kolo navíc za safety carem. Při druhém pokusu už však bylo všechno v pořádku. Skvěle vyrazil ze třetího místa Petr Fulín jr., který ještě na rovince objel své soupeře a při brzdění do úvodní šikany převzal vedení. Propadl se Jonas Karklys, naopak druhou pozici si udržel Michal Petrů. Nevydržela mu však dlouho a ještě před koncem prvního kola se na druhé příčce za vedoucím Fulínem objevila oranžová octavie Tomáše Pekaře. V dalším kole se na třetí místo posunul Michal Matějovský a toto trio začalo unikat svým pronásledovatelům.

Tomáš Pekař měl jasný cíl, s kolika poháry chce z mosteckého autodromu odjíždět. Velmi brzy se na Fulína jr. dotáhl a po krátkém souboji převzal čelo závodu. I Michal Matějovský si brousil zuby na posun vpřed a Fulína jr. krátce na to odsunul na třetí místo.

Za vedoucím triem se strhla mela. Synchronizovaný smyk předvedli Wolfgang Kriegl a Bohuš Šesták, do kterého Kriegl v předposlední zatáčce narazil a oba dostali hodiny. Kriegl pak v dalším kole nedobrzdil do první zatáčky a narazil do nic netušícího Martina Machaly. Oběma po incidentu chyběly části kapoty a Kriegl byl komisaři závodu penalizován průjezdem boxy. Pro Kriegla tím ovšem smolný víkend nekončil, neboť v boxové uličce překročil povolenou rychlost a od komisařů si tentokrát vysloužil třicetivteřinový trest.

Tomáš Pekař tak stejně jako v dopoledním závodě ovládl i závěrečnou nedělní jízdu. Pod šachovnicovou vlajkou projel jako první s náskokem 5,6 vteřiny před Michalem Matějovským a dalších osm vteřin ztrácel Petr Fulín jr. Na bramborové příčce skončil Matouš Kubů a první pětku už podruhé uzavřel spokojený Michal Petrů. I Jonas Karklys obsadil stejnou pozici jako v prvním závodě, naopak Petr Čížek si vylepšil výsledek a v cíli byl klasifikován na sedmém místě. Jiří Stránský dojel na osmé pozici před Polákem Maciejem Laszkiewiczem a první desítku uzavřel Petr Morávek.

Tomáš Pekař – 1. místo

„Na první místo jsem se chtěl dostat co nejdříve a pomohlo mi, že se část soupeřů přede mnou vyřadila sama. V první šikaně to bylo hodně ostré, lítaly tam kameny a mám rozbité okno, ale jsem rád, že se mi podařilo je objet a posunout se na druhé místo za Petra Fulína jr. Pak Petr trochu pokazil brzdění do první šikany, měl horší výjezd a předjel jsem ho, takže víkend hodnotím pozitivně. Lépe už dopadnout nemohl.“

Michal Matějovský – 2. místo

„Starty do první zatáčky v Mostě jsou vždycky hodně dramatické, tak jsem se propletl tím hadem v zatáčkách a dostal jsem se na třetí místo. Potom jsem jen čekal na příležitost předjet Petra Fulína. Ta se nakonec naskytla a já se posunul na druhou příčku. Poté už jsem si jen držel tempo a snažil jsem se nenechat si ujet Tomáše Pekaře.“

Petr Fulín jr. – 3.

„Chtěl jsem si vynahradit první start, který se mi nepodařil. Naopak ten druhý se povedl a před první zatáčkou jsem převzal vedení. Nicméně jsem jel už s ojetými pneumatikami a auto na nich už tolik nefungovalo, já v tom vedru úplně také ne. V závěru už to na opětovný souboj nebylo, takže jsem si hlídal třetí pozici. Trochu mě to mrzí, závod mohl být lepší, ale jsem rád, že stojím na stupních vítězů.“

Výsledky druhého závodu

1. Tomáš Pekař Carpek Service
2. Michal Matějovský Fullin Race Academy
3. Petr Fulín Fullin Race Academy
4. Matouš Kubů Yawspeed Autosport
5. Michal Petrů Action Racing Mania
6. Jonas Karklys Fullin Race Academy
7. Petr Čížek Fullin Race Academy
8. Jiří Stránský Carpek Service
9. Maciej Laszkiewicz Fullin Race Academy
10. Petr Morávek Carpek Service
11. Bohuš Šesták Bohuš Šesták
12. Wolfgang Kriegl Pfister-Racing Team
13. Tereza Zajíčková Fullin Race Academy