Nejluxusnější SUV, jaké kdy BMW postavilo. To bude BMW X7, které nabídne sedm míst, a třílitrové šestiválce i 4,4 litrové osmiválce.

BMW na konci tohoto roku představí své vůbec největší SUV. Jedná se o model X7, který vychází ze stejnojmenného loňského konceptu a které se nyní odhaluje na špionážních fotografiích. Karoserie na nich sice zůstává zakrytou, ovšem z designu jsou patrné některé detaily a hlavně automobilka uvolnila velké množství informací o tomto vozu.

Motory

Předně se jedná o nabídku motorů, které budou vycházet ze sedmičkové řady s níž automobil sdílí i svou platformu CLAR. Podobně jako sedmičková řada i X7 sází na třílitrové šestiválce a vrcholnou variantu bude představovat 4,4litrový osmiválec z M5, který bude k dispozici v příštím roce. Dvanáctiválec však zatím nebyl potvrzen.

Přijde také Plug-in verze z důvodu snížení flotilových emisí. Ta bude kombinovat dvoulitrový čtyřválec s elektromotorem zakomponovaným do převodovky. Motory budou standardně dodávané s osmistupňovým automatem a počítá se také se sériově dodávaným pohonem všech kol.

Design

Design novinky vychází z loňského konceptu X7 iPerformance, s nimž bude automobil spojovat především použití obřích ledvinek masky chladiče, které jsou patrné i přes maskování vozu. Hlavní světlomety budou poměrně úzké a zajímavostí je i víko zavazadelníku rozdělené na dvě části, kdy dolní bude možno použít jako lavici.

Interiér

Interiér vozu bude standardně sedmimístný, přičemž třetí řada sedadel bude přístupná pomocí elektricky posuvné druhé řady. K dispozici však bude také vysoce luxusní šestimístná varianta s větším místem pro celou posádku automobilu. Řidič se bude moci kochat 12,3 palců velkou dotykovou obrazovkou infotainmentu s nejnovějším multimediálním systémem. Stejně velká obrazovka bude i přímo před řidičem coby digitální přístrojový štít.