O automobilce Alfa Romeo se v posledních dnech mluví skutečně hodně. Především pak o novinkách, které značka připravuje. Sama by však vše měla potvrdit až příští měsíc.

Na co se těšit?

Alfa Romeo je díky své popularitě u fanoušků velice oblíbená a i díky tomu se o každé připravované novince velmi čile diskutuje. V minulých měsících se spekulovalo o tom, že automobilka chystá nové kupé střední třídy, pak se mluvilo zase o velkém SUV či o kompaktním crossoveru. Kde je pravda? Nevíme. Automobilka zatím nic nepotvrdila ani nevyvrátila, vše bychom se totiž měli dozvědět až v létě.

 

Již v červnu chce vedení automobilky uspořádat akci na testovací dráze Balocco, kde bude oficiálně odhaleno, co chystá pro další roky. Takové plány ovšem v minulosti od italské automobilky již byly zveřejněny, ale nakonec k jejich realizaci vůbec nedošlo. Bude tedy lepší, pokud budeme brát tyto informace s rezervou. Pokud se však všechny sliby podaří splnit, máme se rozhodně na co těšit. Na veřejnost totiž už unikají zprávy o chystaných novinkách a ty zní skutečně velmi zajímavě.

Tak kdy?

Alfa by totiž měla oznámit příchod hned dvou modelů, které mají lákat odlišné spektrum zájemců. Prvním má být již dříve avizované kupé na bázi Giulie, které bude potěšením především pro tradiční fanoušky značky. Druhé SUV by naopak mělo být větší než Stelvivo a bude lákat spíše nové zájemce o celou značku s hadem ve znaku.

V obou případech se však jedná o automobilky s hybridním pohonem. SUV bylo navrženo prý především podle vkusu Američanů, zatímco kupé se prý nechalo inspirovat u Ferrari modelem La Ferrari.

Nového kupé bychom se měli dočkat již v příštím roce, tuto zprávu bychom však také brali s rezervou, protože o příchodu tohoto vozu se spekuluje již od roku 2017. Velké SUV by se pak mělo představit v roce 2020.