Nástupce kupé řady 6 by se měl představit již tento týden na čtyřiadvacetihodinovce Le Mans. Ještě předtím však byl odhalen jeho vzhled.BMW 8

BMW chystá velmi důležitou premiéru. Při příležitosti své účasti na letošní čtyřiadvacetihodinovce v Le Mans odhalí během závodního víkendu napjatě očekávané kupé řady 8, které se v podobě závodního speciálu M8 GTE zúčastní slavného závodu. Svůj vzhled však BMW neuhlídalo do oficiální prezentace.

Už dříve kolovaly po internetu různé snímky nové řady 8, přičemž nyní je tu další. Zveřejněn byl ruským serverem a ukazuje automobil zepředu i zezadu. Pravost snímku však není potvrzena, s ohledem na dřívější fotografie odhaleného vozu i špionážní snímky zamaskovaných prototypů, se však zdají dost reálné.

Výbava

Snímky ukazují přiostřenou verzi M850i xDrive, která by měla nabízet výkon až 390 kW. Z názvu vyplývá, že vůz bude vybaven V8, která bude spárovaná s pohonem všech čtyř kol a osmistupňovým automatem.

BMW M850i XDrive bude příchodem M8 sloužit jako vrcholná verze tohoto modelu. M8 pak využije agregát z M5, tedy rovněž čtyřlitrovou V8 twin-turbo, která však bude naladěná na výkon kolem 600 koní. Někdo hovoří dokonce o 625 koních.

K dispozici budou také šestiválcové agregáty. Například přeplňovaný vznětový třílitr M550d. Zda bude k dispozici i plug-in hybryd je však neznámo. PO odhalení kupé BMW počítá s dalším rozšířením osmičkové řady, která nahradí dřívější zástupce řady 6. Kupé tak postupně doplní i kabriolet a verze s dvěma páry dveří Gran Coupé, která již letos v dubnu debutovala ve formě konceptu.