Chevrolet představil svou SUV novinku, která má za úkol vyplnit mezeru mezi modely Equinox a Traverse. Bude dostupná se čtyřválcem či vidlicovým šestiválcem.

Blazer je zpět!

Chevrolet na Evropských trzích už nějakou dobu nepůsobí, ovšem na domácím trhu je klasickou, která je velmi oblíbená, díky čemuž nyní opět rozšiřuje svou nabídku. Na scénu vrací model nesoucí jméno Blazer, který bude tentokrát středně velké SUV s pěti dveřmi a velice agresivním vzhledem.

Ten se zcela jistě inspiroval u modelu Camaro, což je patrné hned na první pohled na jeho příď, kterou zdobí úzké světlomety a výrazná maska chladiče, která působí jako by chtěla sežrat vše, co jí přijde do cesty. Nejvýraznějším pak bude model Blazer RS s černě lakovanou maskou, zatímco provedení Premier bude nést chromované prvky masky.

„Na cestě vypadá impozantně, zároveň však v srdci splňuje slib všestrannosti jako každé SUV a crossover od Chevroletu,“ říká výkonný ředitel designu Chevroletu John Cafaro.

Cestující jako v bavlnce

S výrazným exteriérem ladí i sportovně pojatá kabina vozu, která nese kulaté výdechy ventilace a samozřejmě také obrazovku multimediálního systéme s dotykovým displejem o úhlopříčce osmi palců. Ve výzbroji vozu nechybí ani Wi-Fi či kompabilita s Apple CarPlay či Android Auto.

Chevrolet navíc slibuje prostor pro pět cestujících s široké možnosti individualizace vzhledu interiéru. Posádka navíc bude moci využívat hned šest portů USB podle svých potřeb. K dispozici bude také bezdrátové dobíjení či elektronicky zamykatelná schránka před spolujezdcem.

Motorová nabídka bude nabízet řadový benzínový čtyřválec o objemu 2,5 litrů, který doplní 3,6litrový vidlicový šestiválec. Zatímco základ bude laděn na výkon 143 kW, V6 bude disponovat 227 kW. Oba motory budou spárovány s devítistupňovou automatickou převodovkou a k dispozici bude i pohon všech čtyř kol.

Novinka by se měla doma začít prodávat na začátku roku 2019.