Řídit parádní Ferrari, to je sen snad každého nadšence do automobilů. A byl to sen i mladé řidičky, která s ním vyjela na silnici. Bohužel za deště a s vypnutou kontrolou trakce. A asi si dokážete představit, jaký to mělo konec.

Riskantní podnik

Půjčování luxusních vozů je poměrně riskantní podnik, zejména pokud vám je klienti ničí jak na běžícím páse. Nedávno bylo takto zdemolováno luxusní Mercedes-AMG GLE kupé, se kterým se někdo ve Francii převrátil na střehu během jízdě po kruhovém objezdu. A nedávno to od zákazníka odnesl i další vůz, tentokráte zapůjčené Ferrari.

Žen asi zapůjčila Ferrari 458 v Číně. Na začátku slyšíme jak je žena nadšená a jak si nemůže automobil vynachválit. Ovšem zanedlouho přichází smyk a neovladatelnost vozidla, které si to namířilo přímo do protisměru, kde žena nabourala jiný automobil.

Malý problémek

Italský supersport skončil s výrazným poškozením. Odnesla to kapota a také kolo, které bylo zcela vylomeno. O ostatních škodách na dalších automobilech ani nemluvíme. Naštěstí však všichni zůstali bez zranění.

A co bylo příčinou nehody? Ve videu si lze na palubní desce všimnout, že žena měla krátce před incidentem vypnutou kontrolu trakce, což je na mokrém asfaltu naprosto smrtící nastavení. Výkon vozu totiž poskytuje 524kW, která jsou posílána na zadní kola. Na sociálních sítích se také spekulovalo o tom, zda neměla žena aktivovaný režim Race, což by v ulicích města nebylo úplně moudré rozhodnutí. Řidička vozu přiznala, že takovýto vůz řídila vůbec poprvé. Lze nyní s jistotou tak říci, že příště si již bude kontrolovat nastavení v každému vozu do kterého nasedne.

https://youtu.be/zALq2FopzaI