Pokud jste fanouškem automobilů Ferrari a rádi se obklopujete jedinečnými věcmi, pak se vám bude rozhodně líbit novinka vydavatelství Taschen, které připravilo rozsáhlou publikaci o historii italské automobilky.

Zhmotněná historie

Tento zajímavý počin vyjde letos v říjnu a bude obsahovat 514 stránek plných zajímavostí, exklusivních fotografií a také výňatky z deníku Enza Ferrariho. Autorem této knihy je Pino Allievi, který působil jako komentátor F1 pro televizi Rai. A zároveň coby novinář pro plátky jako La Gazzetta dello Sport.

Takto originální kousek by si rozhodně zasloužil mít uvnitř nějaký ten exklusivní podpis. Nemusíte se bát, vše je již obstaráno. Levnější verze knihy bude obsahovat podpis Piera Ferrariho, tedy syna Enza Ferrariho a současného víceprezidenta společnosti. Dražší verze pak bude krom jeho podpisu obsahovat také další podpisy od Johna Elkanna a Sergia Marchioneho. Pokud by vám to však bylo málo, můžete si zajet na některý ze závodů F1 a poprosit někoho od Ferrari, aby vám knihu podepsal.

Velmi drahá čítanka

Levnější verze knihy stoj 5 tisíc Euro a je uschována v hliníkovém boxu, který má imitovat dvanáctiválec. Dražší verze o je o kapánek dražší, vyjde vás totiž na 25 tisíc euro, tedy částku, za kterou si v poklidu koupíte velmi slušný nový automobil. Ta je krom boxu vybavena ještě zhruba metrovým podstavcem.

Kniha vychází v limitované edici 1947 kusů, přičemž dražší verze bude nabízena pouze ve 250 exemplářích.