V tomto článku Vám představíme Škodu Fabii GT, které se prodávávají v německu. Několik kousků se dostalo i do Čech a zde Vám jeden představíme.

Fabia GT se osazuje dvěma motory 1,4 16V 55kW nebo 74kW, dále dvoulitrem 85 kW a vznětovým 1,9 TDI 74kW. My jsme měli možnost seznámit se a projet se s dvoulitrovou verzí.

Zvenku je vozidlo doplněno škodováckým kitem – přední a zadní kryt nárazníku, lemy blatníků a stříška nad oknem pátých dveří. To, že se jedná o Fabii GT na první pohled nepoznáte, pokud by na předních blatnících a pátých dveřích nebylo označení GT. Na první pohled je patrná vnitřní výbava včetně sedaček a koženého paketu. Do vozidla je též montováno rádio s ovládáním CD měniče který je uložen pod přední sedačkou. Vozidlo je též vybaveno ABS, EDS, ARS a nechybí ani klimatizace.

Díky našemu členovi jsme měli možnost svezení s dvoulitrovou Fabií GT a musím uznat, že jako základ k dalším úpravám je to dobré auto. Ve třech lidech auto slušně akcelerovalo a ti co říkají, že dvoulitr je líný, nám se nezdál. Chtělo by to ještě snížit podvozek a dát větší kola.