Nyní nastává tuningová zima, a tím i prostor představit Vaše miláčky podrobně a inspirovat další nadšence k úpravám Fabií. Koncem roku tuningovou scénu mezi Fabiemi obohatila Martinova zelená Žabička.

Fabii začneme představovat zvenčí. Nárazníky jsou od firmy Axon. Kde v předním nárazníku přibyly mlhovky a zadní byl upraven pro registrační značku. Prahy byly použity od firmy TopPlast a původně byly určeny na Octavii, ale po malé úpravě sedly na Fabču.

Dalším oblíbeným trendem mezi tunery je odstranění klik, ač z pohledu bezpečnosti to není dobrá věc (v Německu zato policie odstavuje vozy). Zde to autíčku sluší a majitel může doufat v toleranci naší policie. Nesmíme zapomenout na zavařené páté dveře a hezky přetaženou přední kapotu. Původní zrcátka byla nahrazena novými typu Z3, ale pro dokonalé dopasování byla použita část originálních. Hlavním znakem této Fabie je barva. Je to nepřehlédnutelná zelená perleťová s názvem Eucaliptus od firmy SpiesHecker. Pod zadním nárazníkem je vidět část sportovního výfuku s jednoplášťovou koncovkou od firmy Laityng. Zadní světla byla zvolena black design od FKautomotiv.

Říká se, že kola dělají auto, v tomto případě to jsou Dotz Daytona o rozměrech 7,5×17 s pneumatikami Falken 205/40. O lepší brzdný účinek se starají 4 kotoučové brzdy z Fabie RS. Pérování mají na starost originální tlumiče se sportovními pružinami snížené v předu o 6cm a vzadu o 5cm, ale během zimy se plánuje montáž vzduchového podvozku.

Co se týče interiéru, ten je prokombinován tmavě červenou látkou (tzv. alcatraz). Dále pak sportovní volant Victor o průměru 30cm a misto koberečků trapézový plech. O audio se stará radio Panasonic typ 602n, ve dveřích to jsou pak 16cm komponentní repro Phase linear a na předělaném zadním platě leží repro 6×9" Sinus live. Pořádné basy mají na starost 2 subwoofrové repro zn. Alpine třídy E. Co se týče motoru , je 1,2 12V s výkonem 47kW, ten není nějak upraven, ale zanedlouho se bude montovat ostrá vačka a o dalších změnách se necháme od Martina překvapit.

Kdo zvás bude chtít zde představit svojí Fabii, stačí o ni něco napsat a poslat pár fotek na můj E-mail olin@skoda-fabia-club.cz.