Nedaleko Plzně na malém letišti v Plasech se konal již šestý ročník setkání natuněných autíček. To, že se dá každým ročníkem něco zlepšovat, předvedli organizátoři i letos. Až na jedno odpolední spláchnutí můžeme říci, že i počasí přálo.1182176945Kromě soutěže Show and Shine o nejhezčí auto, rozdělené a hodnocené na způsob Tuning Cupu. Jak je již tradicí porota hodnotí auto na plachtě při představení auta divákům, o které se mistrně staral Frančesko. Pro nás byla zajímavá hlavně Škoda Modern Scene, ve které stupně vítězů obsadily tři Fabie, z toho dvě klubové. Zasloužené první místo si odvezl Šmoula, který tentokrát již neměl bílou kapotu, ale ve své šmoulí modré. Druhou příčku obsadil Olin, který se opět objevil na černých sedmnáctkách. Zajímavá letošní novinka byla soutěž klubů. Škoda, že naši členové to nepojali stejně jako kluby VW, Seat nebo Octavia. Ač octaviáni se hodně připravovali a brali soutěž 1182176969dost prestižně, odešli společně se Seat klubem poraženi od VW klubu. Další tradicí tohoto srazu je volba Miss srazu, která poté předává i pohárky. K naší radosti zvítězila a jízdu limuzínou získala přítelkyně Šmouli. Dále proběhlo ještě několik soutěží, nejnižší podvozek, nej. interiér, nej. mot. prostor ve kterém získal svůj již druhý pohárek Šmoula. V nočním tuningu se zúčastnil z našich zástupců pouze Olin, ale dva ze tří pohárků si odvezla rodina Sejdů z Octavia klubu.

1182176986Dalšími soutěžemi byly soutěže v ozvučení aut. První byla specialita pro trakaře DB Drag, které se zúčastnil i jeden náš zástupce Bart. Druhou soutěží byla EMMA, která je rozdělena pro měření tlaků a SQ, kde se posuzuje kvalita ozvučení. Tentokrát zde nebyla soutěž multimedií, ale Olin si odvezl pohárek za první místo v SQ Advanced 5 kanálů. Trochu v pozadí zůstala soutěž v Tuning Challenge, které se zúčastnili pouze dva naši členové Bart a Olin. Prvně jmenovaný výzvu pojal dost kreativně, ale vítězství si odnesl druhý jmenovaný, zastupující Red Team.

1182177002Co dodat závěrem, je škoda ,že není více takto pohodových srazů a stále více je těch velkých, komerčních. Takový jeden se nám nyní blíží na letišti v Hradci Králové. Zároveň je také sraz u našich východních sousedů v Nitranském Rudně a pokračuje tam další kolo soutěže EMMA. Také nesmím zapomenou na srázek u našich západních sousedů nedaleko Drážďan.