Škoda Auto přichází i letos s atraktivní nabídkou jízdních kol s originálním designem. Kromě tradičních verzí, mezi které patří silniční kolo, kola horská, krosová a kolo dětské, nabízí i dva nové modely.Jde o celoodpružené horské kolo určené do náročného terénu a nové kolo z kategorie Touring, určené zejména pro jízdu po městě. Další významnou novinkou je zavedení celokarbonového rámu u silničního modelu vyšší třídy SpeedRide. Oživením nabídky jsou jízdní kola v exkluzivním designu „Roomster“, jejichž rámy zdobí metalická barva modrá Ocean, ve které si zákazníci mohou zakoupit i samotný vůz Škoda Roomster.

1182838852Vrchol nabídky jízdních kol představuje závodní silniční speciál SpeedRide s celokarbonovým rámem a karbonovou přední vidlicí. Hmotnost tohoto kola se tak podařilo snížit pod 8 kg. Kolo je vybaveno mimo jiné 20-ti rychlostní sadou Shimano Ultegra a kvalitními komponenty Ritchey Pro.

1182838985Celoodpružené horské kolo XrossRide je určeno zejména pro cyklisty, kteří mají rádi „adrenalínovou” jízdu i velice náročným terénem. Kolo disponuje vzduchovou uzamykatelnou vidlicí Manitou Relic Super a uzamykatelným tlumičem Manitou Swinger Air X3-RL.

1182839023Model CrossCountry je horské kolo s magnéziovou uzamykatelnou vzduchovou vidlicí Manitou R7 Super, duralovým rámem Easton Ultralite, kevlarovými plášti a komponenty Shimano XT. Horské kolo TerrainRide s měničem Shimano XT v kombinaci s řazením Shimano Deore představuje solidní výbavu pro sportovní vyjížďku do terénu. Komfort jízdy zajišťuje magnéziová olejová vidlice Manitou Axel Super se zdvihem 100 mm s možností uzamčení.

11828390491182839081FunRide je kvalitním krosovým kolem, určeným pro rekreační jízdu po zpevněných i nezpevněných cestách. Kolo je vybaveno řazením Shimano Revoshift (24 rychlostí), pohodlným sedlem Author Ergo Gel a krosovou vidlicí RST. Dámskou obdobou této verze je kolo FunRide Lady, osazené sedlem Author Ergo Gel Lady.

1182839121Model CityRide je představitelem nové kategorie Touring, která ke stále žádanější zejména u cyklistů preferujících pohodlí a komfort. Ve výbavě kola nechybí blatníky, osvětlení a praktický nosič.

1182839151Dětské kolo JuniorRide s duralovým rámem a duralovými komponenty je určeno pro děti o výšce cca 100 až 140 cm, resp. věku 5 až 8 let. Nabízí 6-rychlostní řazení Shimano Revoshift, odlehčené pláště a pohodlné sedlo Author Race-Color.

1182839210Limitovaná kolekce v designu „Roomster“ zahrnuje kola Roomster TerrainRide, Roomster FunRide a Roomster JuniorRide, která jsou s výjimkou některých detailů technicky identická s jejich ekvivalenty z „klasické“ kolekce. Základním poznávacím znamením je metalická barva modrá Ocean, známá z vozů Škoda Roomster.

Jízdní kola z nabídky Škoda originálního příslušenství je možné zakoupit u všech autorizovaných prodejců Škoda Auto.