Škoda Auto vstoupí na další, v pořadí již pátý kontinent. V říjnu dodá mladoboleslavská automobilka první vozy svým novým zákazníkům v Austrálii.Roomster AustraliePremiéra je plánovaná na mezinárodní autosalon v Sydney (11. – 21. října), v nabídce budou modely Škoda Roomster a Škoda Octavia včetně provedení RS a Combi. Prodejní síť nového importéra bude pro začátek čítat 14 obchodníků v klíčových oblastech Austrálie.

„Vstup na trh v Austrálii je symbolickým pokračováním úspěšné mezinárodní expanze značky Škoda,“ konstatoval Fred Kappler, člen představenstva Škoda Auto pro prodej a marketing.

Roomster AustralieAustrálie bude po Evropě, Asii, Africe a Jižní Americe v pořadí pátým kontinentem, kde Škoda Auto oficiálně prodává své vozy. Zároveň zaokrouhlí počet zemí, kde jsou vozy Škoda k dostání prostřednictvím autorizovaných partnerů, na rovných sto.

V loňském roce Škoda Auto poprvé prodala po celém světě více než půl milionu vozů za rok (549 667, + 11.7% oproti 2005). V prvním pololetí letošního roku zájem o vozy Škoda dále výrazně rostl, zákazníci si koupili celkem 311 062 vozů (+13,2% oproti 2006).