Ač tento víkend probíhal velký škodovácký sraz v Přerově, my jsme zvolili cestu opačným směrem. Již zhruba před měsícem jsme navštívili jednodenní německý VW sraz, a nyní jsme se rozhodli navštívit třídenní již 5. Int. VW-Audi- Treffen v Prackendorfu.new beatleJako předvoj škodovek se již v pátek do Německa vypravil tradiční návštěvník německých srazů LS Blasen se svojí Škodou 120 LS v retro úpravě. Tento styl se na západě líbí a je pravidelně oceňován pohárkem. Naše skupinka skládající se z Olinovy červené Fabči a doprovodné Toyoty vyrazila až v sobotu ráno. Do Prackendorfu jsme přijeli po desáté hodině. Po běžných formalitách a přihlášení do kategorie Škoda Scene a HiFi, jsme postavili stany a naleštili Fabču. Pak už nezbývalo nic jiného než se postavit do fronty a nechat si ohodnotit auto. V tu chvíli dojela další Škodovka z Čech. Byla jí Fabie z Axonu a hned bylo jasné kdo je favoritem č.1. Olin mimo soutěže ve škodovkách, soutěžil i v HiFi. Soutěž se hodně podobala naší soutěži EMMA v kategorii SQ. Také se hodnotila instalace a poté následoval poslech dvoučlenné poroty. Již maximální bodové hodnocení a údiv porotců hodnotících instalaci, dávaly určité naděje. Po poslechové části a několika slov uznání, následoval dovětek, abychom určitě vydrželi na rozdávání pohárků.

vw poloTo už bylo odpoledne a rychle jsme museli něco nafotit, abychom Vám přivezli něco inspirace pro další tunění. Na večer jsme se nastěhovali do velkého stanu, kde hrála na živo kapela a kolem půlnoci sobotní večer vrcholil striptýzem. Po něm ještě následovalo pokračování hudební produkce, ale znavení návštěvníci se začali pomalu vytrácet do svých stanů.

vw golf 4Ranní sluníčko bylo předzvěstí hezkého dne a na desátou bylo připraveno předávání pohárků. Nás nejvíce zajímala početně obsazená Škoda Scene a HiFi. Na sedm pohárků pro škodovky, čekali i tři tuneři z Čech. To, že první místo obsadila Fabie z Axonu nepřekvapilo. To, že pohárek získal i Olin se očekávalo. Ale překvapením bylo, že tradiční sběratel německých pohárků Radek, tentokrát vyšel naprázdno.Pak už jsme čekali na HiFi, kde Olin k velké radosti získal druhé místo. Po společném focení, již následovala radostná cesta domů, kde Ferda na zadním sedadle Olinovi fabči objímal dva pohárky. Ještě Vám chci připomenout sobotní sraz na Mimoňském letišti, kde pokračuje další kolo Tuning Cupu.

FotoGalerie zde>>>