Mimoňským novinkovým hitem na vozech Fabia byly plynové vzpěry kapoty motoru. Objevily se hned u dvou členů, Máci a Fíli. My Vám přinášíme podrobnější ukázku z montáže na Olinově Fabii.vzpery kapoty fabiaTyto vzpěry dala na trh firma Milotec. Sada obsahuje dva páry plynových vzpěr včetně upevňovacích šroubů a velmi pěkného českého návodu. Jediné co si musíte sami obstarat jsou stranový klíč č.10, nástavec Torx 45, imbusový klíč č.4 mm a kleště na nasazení pojistného šroubku..

Montáž zvládne každý, jen trochu šikovnější tuner. Nejprve vyšroubujeme druhý a třetí šroub na blatníku. První nahradíme kulovým čepem a dotáhneme vzpery kapoty fabiaklíčem č.10. Druhý šroub nahradíme zapuštěným šroubem s vnitřním imbusem a dotáhneme.

Dále pod oba šrouby držící kapotu (Torx 45 – hvězdička) připevníme držák vzpěry. Tady je třeba kapotu opět upevnit ve stejné pozici. K tomu poslouží třeba obkreslení držáku kapoty tužkou.

vzpery kapoty fabiaNyní již stačí jen nasadit vzpěru a zajistit. U blatníku zajistíme ochrannou sponkou a u kapoty pomocí kleští pojistným kroužkem. Stejným způsobem postupujeme i na druhé straně. Z naší zkušenosti doporučujeme nejprve začít na levé straně vozidla a jako druhou udělat vzpěru na straně řidiče.

Tyto vzpěry plně nahrazují původní podpěru kapoty motoru. Svojí velikostí a konstrukcí jsou zajímavým a hlavně plně funkčním tuningovým doplňkem.

vzpery kapoty fabia  vzpery kapoty fabia  vzpery kapoty fabia  vzpery kapoty fabia  vzpery kapoty fabia