Na mezinárodním autosalonu IAA 2007 ve Frankfurtu nad Mohanem uvede Škoda Auto ve světové premiéře nový model Fabia Combi. Pětidveřový hatchback představený na jarním ženevském autosalonu tak v nabídce doplní i všestranná verze karoserie typu kombi.

Nová Fabia Combi obsahuje hlavní designové linie modelu Fabia a svou koncepcí má ambici stát se stylovým rodinným vozem. Ve srovnání s předchozím modelem došlo k mírnému nárůstu vnějších rozměrů karoserie, což se znovu pozitivně projevilo v nabídce vnitřního prostoru zejména pro cestující vzadu. Znatelně vzrostla především velikost zavazadlového prostoru, jehož základní objem nyní činí 480 l, po sklopení zadních dělených sedadel je k dispozici objem 1460 l. Těmito parametry může nová Fabia Combi konkurovat i vozům o třídu výše. Pro Combi je připraveno celkem šest pohonných jednotek, tři benzinové a tři naftové, s rozpětím výkonů od 51 kW do 77 kW (70 k až 105 k).

Škoda Fabia Combi  Škoda Fabia Combi

Mezi další exponáty patří studie vozu Fabia Scout postavená na základě nového modelu Fabia Combi. Nese znaky známé designové linie „Scout“, doposud představené již v sériových vozech Octavia Scout a Roomster Scout.

Ve světové premiéře se na IAA 2007 představí nová modelová řada GreenLine, speciálně vyvinutá s cílem na maximálně úsporný a ekologický provoz se zaměřením na minimalizaci emisí pevných částic a CO2. Prvními představiteli jsou Fabia GreenLine a Fabia Combi GreenLine s motorem 1,4 TDI PD DPF/59 kW s nízkou hodnotou emisí CO2 nepřesahující 110 g/km a to bez výrazného omezení výběru mimořádných výbav. Dalším modelem řady GreenLine je vůz Octavia Combi FlexFuel, jenž bude ke konci tohoto roku uveden na švédský trh. Tato novinka je vybavena motorem 1,6 MPI/75 kW upraveným pro spalování paliva E85, tvořeného směsí 85 % bioethanolu a 15 % benzinu.

Škoda Fabia Greenline  Škoda Fabia Greenline  Škoda Fabia Greenline  Škoda Fabia Greenline  Škoda Fabia Greenline

Vedle těchto novinek představí Škoda Auto také kompletní nabídku vozů Fabia, Roomster, Octavia i Superb v provedení modelového roku 2008.