Designová studie Fabia Scout bude představena v rámci letošního devátého ročníku Dnů designu v Praze – Designblok´07. Dny designu se konají od 2. – 7. října 2007.fabia scoutČeskou výstavní premiéru si Fabia Scout odbude 02.10.2007 ve 20:00 hodin na náměstí Jana Palacha před Rudolfinem.

Novou studii Fabii Scout mohli poprvé spatřit návštěvníci mezinárodního automobilového veletrhu v německém Frankfurtu nad Mohanem, kde se setkala s velice pozitivními ohlasy laické fabia scouti odborné veřejnosti.

Studie Fabia Scout navazuje na designovou linii Scout, kterou společnost Škoda Auto představila již u sériových modelů Roomster Scout a Octavia Scout. Jedná se o variaci standardního kombi s optickými prvky terénního vozu. Stejně jako modelům Roomster Scout a Octavia Scout se i této studii dostane speciálních doplňků a prvků výbavy, které byly vyvinuty výhradně pro ni. Jedná se o detaily typické pro kategorie vozů třídy SUV, jako jsou např. fabia scoutvelkoplošné plastové ochranné kryty karoserie. Tyto prvky poskytují modelu Fabia Scout výjimečný charakter. Nechybí samozřejmě ani tradiční známá chytrá řešení: např. výklopné háčky na nákupní tašky nebo krycí roleta zavazadlového prostoru se stejným systémem ovládání jako u modelu Octavia Combi. Výhradně pro studii Fabia Scout byla navržena praktická výklopná lavice, kterou ocení například milovníci trekkingu.