Posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek odváží z Francie dva světové body za sedmé místo v Rallye Korzika. Bezchybný výkon ve všech rychlostních zkouškách byl po zásluze odměněn výborným výsledkem, který je velmi cenný vzhledem k profilu rychlostních zkoušek.fabia wrcCzech Rally Team Kopecký před startem soutěže doufal v umístění v desítce nejlepších, neboť charakter rychlostních zkoušek Rallye Korzika není úplně optimální pro vůz Škoda Fabia WRC s ohledem na velmi omezené možnosti vývoje vozu v rámci platné homologace. Přesto pečlivá příprava všech členů týmu, bezchybný vůz Škoda Fabia WRC a vyzrálý výkon posádky Jan Kopecký-Filip Schovánek znamenají dva skvělé body na konto Jana Kopeckého do hodnocení jezdců v Mistrovství světa v rallye. Pilot Czech Rally Teamu Kopecký dosáhl během letošních deseti startů celkem deseti světových bodů, které jej řadí na desátou příčku průběžného hodnocení světofabia wrcvého šampionátu.

"S výsledkem jsem maximálně spokojený. Vzhledem k možnostem vozu, který máme k dispozici, na rychlostních testech tohoto charakteru je sedmé místo mnohem lepší výsledek, než jsem čekal.



Jan s Filipem během tří etap jeli velmi rychle a především stabilně. Za předvedený výkon si dva body plně zaslouží. Skvělý výsledek není však pouze výsledkem posádky, ale celého Czech Rally fabia wrcTeamu Kopecký. Proto oprávněně patří všem slova uznání," řekl spokojený vedoucí týmu Josef Kopecký.



"Sedmé místo je vynikající a tohoto výsledku si skutečně cením. Během celé Rallye Korzika fungoval vůz Škoda Fabia WRC skvěle a s jízdními vlastnostmi vozu jsem byl také spokojen. Abychom však mohli bojovat o vyšší příčky, potřebovali bychom větší výkon a točivý moment motoru.



Do dnešní etapy jsme vstupovali s jasným cílem. Tím bylo dokončení soutěže bez jakýchkoliv komplikací. Pochopitelně jsme sledovali posádky za námi, abychom nedopustili nějaké drama v závěru soutěže.

fabia wrc

Během letošních deseti startů jsme dokázali pětkrát bodovat. Na našem kontě je v současné době deset světových bodů, které znamenají průběžnou desátou příčku světového šampionátu. I s tímto hodnocením můžeme být spokojeni, neboť máme více bodů než v loňské sezóně, ve které jsme startovali se stejným vozem.



Těchto výsledků bych nemohl dosáhnout bez podpory celého Czech Rally Teamu Kopecký, našich partnerů a především společnosti Škoda Auto a.s.," doplnil pilot Jan Kopecký.



fabia wrc"Ačkoliv dnešní tempo přizpůsobil Jan úkolu dovézt vůz Škoda Fabia WRC na cílovou rampu, dosáhli jsme přesto ve všech rychlostních testech času v první desítce. V cíli soutěže jsme měli na osmou posádku více než jeden a půl minuty náskoku.



Sedmým místem jsme naše plány před soutěží výrazně překonali a můžeme být velmi spokojeni. Věřím, že z našeho výsledku mají radost i čeští příznivci, kteří byli opět podél rychlostních zkoušek v nepřehlédnutelném množství," dodal Filip Schovánek.

Výsledky Rallye Korzika:

1. LOEB S. / ELENA D. Citroën C4 WRC 3:28:31.6

2. GRÖNHOLM M. / RAUTIAINEN T. Ford Focus RS WRC 07 +0:23.7

3. SORDO D. / MARTI M. Citroën C4 WRC +0:44.3

4. LATVALA J.-M. / ANTTILA M. Ford Focus RS WRC 06 +2:30.5

5. SOLBERG P. / MILLS P. Subaru Impreza WRC 2007 +2:42.1

6.ATKINSON Ch. / PREVOT S. Subaru Impreza WRC 2007 +3:53.8

7. KOPECKÝ JAN / SCHOVÁNEK FILIP ŠKODA Fabia WRC +8:02.9

8.PONS X. / AMIGO X. Subaru Impreza WRC 2006 +9:34.2

zdroj: www.motorsport-kopecky.cz