Na letošním Setkání mistrů se sešlo na čtyři desítky závodních speciálů rozdělených do deseti skupin. K naší radosti měla celá čtvrtina ve znaku okřídlený šíp.subaruNa trati se objevily jak vozy jezdící Rallycross, Autocross tak i vozy Rally, jimž vévodila Fabia WRC a osm Mitsubishi Lancer Evo VII a IX. Jak se opět ukázalo, než o vítězství, jde většině pilotů pobavení diváků a aby jim předvedli co nejvíce za svého umu. Ale, aby si někdo nemyslel, že se zde nezávodí, tak i auta při ostré jízdě dostanou nějakou ránu. Tu největší dal letos Jiří Volf, jenž svého Mišáka na cílové rovince šeredně pocuchal.

buginaRallycrossové speciály byly rozděleny do tří skupin a ve dvou byly i námi oblíbené Fabie. V jedné si to dokonce rozdávaly čtyři totožné Cupové Fabie. Zajímavou podívanou byly Autocrossové specialy, které jsou opět rozděleny do tří skupin. V té první D3A vyhrál Vít Nosálek, jehož speciál poháněl motor Škoda 1600. Nejrychlejším mužem setkání byl Jan Smrž, jenž se jako jediný ve finále dostal pod čtyři minuty.

buginaNyní už jsme u vozů Rally, které se dělily do čtyřech skupin. HA – historici, kde Emil Triner a jeho Škoda 130 RS porazila oba silnější vozy Opel Kadet Coupe. Skupina S1600 se stala kořistí Antonína Tlusťáka a jeho Citroenu Saxo Kit Car. Dále následovala nejpočetnější skupina N4, v níž jelo osm Mitsubishi Lancer. Dva byly Evo VIII a zbylých šest Evo IX. Loňský vítěz Václav Pech se musel spokojit až se čtvrtou pozicí a palmu vítězství si zaslouženě odnesl Josef Semerád. Nyní se již dostávám k vozům WRC, kde své umění předvedl Jan Kopecký se svojí Fabií WRC. S tímto vozem si už letos vyjel několik bodů do MS rally a byl ozdobou VI. Setkání Mistrů v Sosnové. Nyní si prohlédněte naší fotogalerii, kterou pro Vás nafotil Edgar s Olinem.

FotoGalerie zde>>>