Jak začíná být letos zvykem, o víkendech se koná i několik srazů. Tentokrát to byly tři a ze dvou Vám přinášíme reportáž.Pro nás asi nejdůležitější je škodovácké setkání v kempu u Máchova jezera. Druhým pro nás zajímavým byla Blatná, kde probíhalo další kolo Tuning Cupu a do třetice Olomouc, kde byla hudební soutěž EMMA.

skodaPTiCA se tentokrát vydal k Máchovu jezeru a já to vzal opačným směrem na jih, na letiště za Blatnou. V Doksech se sjelo na pět stovek aut se znakem okřídleného šípu ve znaku a bylo se na co koukat. V kempu byly k vidění jak natuněné Fabie, Octavky, ale bylo zde i hodně dnes již historických kousků, buď v originální podobě, nebo decentně upravené. Více Vám asi napoví fotogalerie, kterou pro Vás nafotil PTiCA.

fabia filaDále Vám ještě přiblížím již třetí kolo Tuning Cupu. Od loňska má Fabia svoji scénu, a patří mezi nejpočetnější co do počtu soutěžících. Že to nebude s účastí ve Velkém finále jednoduché, je již jasné po třech kolech z deseti. Asi favoritem č.1 je Radek se svojí oranžádou, který si i z Blatné odvezl první místo a jasně vévodí Fabiím. Za nim už to tak jasné není. Je zde další favorizovaná čtveřice (Köteleš, Krois, Šťastný, Olin), která má dobře nakročeno na finále. Dalším, kdo se pere o účast je Fíla, jenž každý sraz přijde s něčím novým. No a nesmím zapomenout ani na loňského vítěze Tuning Cupu Šmoulu, který zatím do bojů nezasáhl a může někomu z jmenovaných předat Černého Petra. Již zmíněného vítěze Radka v Blatné doplnil na stupni vítězů Martin Krois fabiase svojí žabičkou a letos již potřetí třetí Olin s Patem a Matem, kteří ani tentokrát nechyběli. Ještě nesmím zapomenout na Db drag, kde soutěžil Karel se svojí Fabií a obsadil v kategorii SS 1-2 druhé místo a to si zopakoval i v Bass Race 119-119,9.

Závěrem si prohlédněte i fotogalerii z Blatné, kde bylo exkluzivní počasí, ale z našeho pohledu účast byla slabší. A kam příští týden? To nás čeká další kolo Tuning Cupu v Milovicích.