Úspěšný asfaltový test nové Škody Fabia Super 2000. Vedle zkušebních jezdců Jana Kopeckého a Raimunda Baumschlagera usedl za volant sportovní verze Fabia Super 2000 na testování v Rakousku i dvojnásobný mistr světa v automobilových soutěžích Carlos Sainz.fabia s2000Tovární jezdec Volkswagenu v dubnu s vozem Race Touareg vyhrál Středoevropskou Rallye a před několika dny přispěl ke dvojitému úspěchu zbrusu nového modelu Scirocco ve své třídě při 24-hodinovém závodu na Nürburgringu.

Na testování byl přítomen také Hans-Joachim Stuck ze sportovního oddělení konfabia s2000cernu Volkswagen, aby se informoval o vývoji projektu Fabia S 2000. Pro Sainze to nebyla první zkušenost s vozem značky Škoda. Na podzim roku 2007 vyhrál španělský jezdec s fabií suverénně Rally Shalymar v okolí Madridu a dostal tak chuť vyzkoušet si i novou verzi Fabia Super 2000. „Se Škodou Fabia jsem se velice dobře seznámil. Soutěžní verze ve svém vývoji udělala velký krok vpřed,“ říká Sainz, kterého pro tento úkol uvolnil ředitel oddělení Volkswagen fabia s2000Motorsport Kris Nissen.

Člen představenstva společnosti Škoda Auto odpovědný za technický vývoj Dr. Eckhard Scholz k tomu poznamenal: „Zapojení zkušených závodníků, jakými jsou Carlos Sainz a Hans-Joachim Stuck, podtrhuje významnou podporu, kterou koncern Volkswagen sportovnímu angažmá značky Škoda věnuje, a dává významné podněty pro vývoj nové Fabie Super 2000.“