V pořadí již 35. jubilejní ročník Rally Bohemia, který startuje 4. července v odpoledních hodinách u Škoda Auto Muzea v Mladé Boleslavi, bude i letos tradičně pod patronací automobilky s okřídleným šípem ve znaku. Závod nabídne divákům atraktivní podívanou v okolí města automobilů, závod historických vozidel a poprvé v rámci statické prezentace u startovací rampy prototyp soutěžního vozu Škoda Fabia Super 2000.

Za jeho volantem se v rámci testování a optimalizace vozu vystřídali jeden z největších  českých talentů Jan Kopecký, rakouský mistr Raimund Baumschlager či finský ex-šampion Sebastian Lindholm. V poslední době přispěl svými zkušenostmi dvojnásobný mistr světa a ikona rallyového sportu Carlos Sainz.

Škoda Fabia Super 2000 disponuje dvoulitrovým čtyřválcovým atmosférickým motorem, který vychází ze standardu motoru 2.0. FSI / 110 kW. Převodovka je šestistupňová sekvenční a pohon všech čtyř kol s trojicí pasivních diferenciálů. Délka vozu je 3992 mm, šířka 1978 mm a rozvor kol 2486 mm. Všechny parametry vozu vychází z regulí mezinárodní automobilové federace FIA.

Dále se na startu objeví kompletní naše špička včetně dvou největších favoritů Romana Kresty a Václava Pecha oba na vozech Mitsubishi Lancer EVO IX. Proto koho zajímají soutěžní vozy, měl by zamířit do okolí Mladé Boleslavi.