Tímto článkem Vás chci seznámit s novou sekci nazvanou VETERÁNI. Již podle názvu poznáte o čem tam budeme psát a věřím, že nám zde pomůžete i vy svými příspěvky. Zde Vám budeme postupně představovat škodovácké veterány, přinášet různé rady na renovaci a

Když před sedmi lety tyto stránky začínaly jako Fabia club, málo kdo si uvědomoval, že ve většině v té době vyrobených Fabiích, byl osvědčený, ač skoro historický čtyřválec, jenž započal éru již v teď už historickém EmBéčku. Jelikož jsme před časem stránky přejmenovali na Skodahome a tím je otevřeli pro všechny příznivce s okřídleným šípem, nesmíme zapomenout ani na auta honosící se titulem veterán.

Možná, že někdo z Vás zde namítne, jak může Olin psát o veteránech, co o nich ví? Vždyť jezdí jen po tuningových srazech a fotí hlavně leštěnky. Ale Ti, co mě znají lépe, vědí , že škodovkou a hlavně s těmi staršími jsem spojen skoro pupeční šňůrou. Také vědí, že v mé sbírce je již několik škodovek. Od předválečné šestsettřicettrojky, přes embéčko na kterém jsem absolvoval své první kilometry po získání řidičského průkazu, emkovou stodvacítku, jejíž značky nyní odpočívají v depozitu a Favorit, který je posledním škodováckým přírůstkem. No a nesmím ani zapomenout na svého červeného miláčka, který je Vám asi ze všech mých škodovek nejznámější. Pro úplnost se ještě zmíním o modré stovce, která byla mým prvním vlastním autem. A když ještě k tomu výčtu přidám auta v naší rodině Felícii, Fabii combi, Octavii a v neposlední řadě Pticův Superb, jak mu mnozí přezdívají „Sup ležící na břiše“. Ted snad všichni pochopí, proč zde chceme začít psát i o veteránech.

Ne jenom, že je to srdeční záležitost každého škodovkáře, ale krásný veterán chytne za srdce snad každého. Zvláště nyní, co stát za pomoci zákona z EU nechává doslova likvidovat starší auta a nejvíce mezi nimi je zastoupena značka Škoda. Proto jsme přesvědčeni, že každý zrenovovaný veteránský kousek potěší každého milovníka čtyř kol. Jako první Vám zde představím svojí Škodu 1000 MBG de luxe, kterou většina z Vás zná již z fóra. Sice je teprve na půli cestě v renovačním procesu, ale přesto se zde již zanedlouho objeví první část. Pokud někdo z Vás bude mít zájem zde představit své auto, stačí pár řádků o autíčku (jak k němu přišel, v jakém bylo stavu, popis renovace a jak vypadá nyní) a vše doplní několika fotografiemi. Také se lze dohodnout, že přijedeme Vás vyslechneme, auto nafotíme a  zveřejníme zde na stránkách. Závěrem jen naší nové sekci popřeji mnoho veteránů.