Nedávno jsme Vám představili firmu Milotec, která se specializuje na doplňky pro vozy Škoda. Postupně Vás budeme seznamovat s novinkami, ale i se staršími doplňky, které má Milotec ve výrobním programu. Prvním výrobkem je sportovní maska pro Škodu RoomsteNa první pohled u každého výrobku upoutá perfektní pevné balení, ve kterém najdete vše potřebné k montáži. Po otevření krabice naleznete sportovní masku z ABS skládající se ze dvou dílů. Dále je přiložena černá nebo stříbrná mřížka z tahokovu. Dále je v balení i šest uchycovacích vrutů Torx-20 (4×10) s pryžovou podložkou a nálepka s logem Milotec. Pro demontáž původní masky je přiložen půlmetrový kaloun a výrobce ani nezapomíná na podrobný návod doplněný malůvkami jak postupovat při demontáži staré a montáži nové masky.

My jsme tuto masku namontovali na vůz Škoda Roomster, který jak už jsme zmínili má totožné přední partie s Fabií II. Výrobek je dodáván ve stříbrné barvě, ale není problém ho přelakovat i do barvy vozu. Při lakování vždy dodržujte návod, který je též součástí balení. Po otevření kapoty motoru demontujte nejprve originální lištu, kde začneme prostředním orig. šroubem (Torx 30) a postupně uvolněte 4 plastové západky. Ještě uvolníte dvě prostřední západky a vyjmeme originální lištu. Montáž nové provedeme pomocí šesti šroubků (Torx 20), jež jsou součástí balení.

Nyní přistoupíme k demontáži masky. Tady nejprve odstraníme dva horní kryty orig. masky a pomocí kalounu uvolníme dle návodu masku ze šesti západek. Tyto západky jsou schované vždy zezadu masky dole za 3., 6. a 9. žebrem (počítáno vždy od boků masky ke středu). Poté vyjměte dva plastové upevňovací členy (nejprve nýtek, poté celý člen) a nyní demontujeme dva šrouby (Torx 25). Před finálním vyjmutí masky ještě uvolníme na každé straně tři plastové západky. Montáž nové masky je ještě jednoduší než demontáž originálu. Masku Milotec opatříme vrchními kryty z orig.masky a usadíme ji na místo. Následuje upevnění dvěmi plastovými členy a dvěma šroubky (Torx 25), jež byly součástí původní masky. Nakonec nalepíme na vrchní díl nálepku s logem Milotec.

Tím máme celou záměnu hotovou a náš miláček získal novou, dravější tvář. V přiložené fotodokumentaci Vám přinášíme jak maska vypadá ve stříbrné barvě s horní lištou Milotec a nalakovanou v barvě vozu s ponechanou orig. horní lištou. Tím se Vám do ruky dostává doplněk, u kterého můžete i vy být tvůrcem tváře svého vozu Škoda Roomster nebo Škoda Fabia II. Příště tuto masku doplníme mračítky, o kterých bude další článek při seznamování s výrobky firmy Milotec.