Soutěž Tuning Cup je na české tuningové scéně už pět let. V poslední době se ale vyrojilo hodně spekulací ohledně její budoucnosti. Těm je nyní ale konec – Tuning Cup nebude na českých srazech chybět ani v roce 2010! Jako pořadatelé jsme ovšem stáli před hodně zásadním rozhodnutím a ve hře byla dokonce i varianta úplného ukončení všech našich aktivit.  Na úplných počátcích totiž šlo hlavně o zábavu a nikdo nepředpokládal, že si soutěž postupně vyžádá takovou porci času a práce. Priority se postupně mění a starostí přibývá, což nám naši pozici opravdu neusnadnilo. Po důkladné analýze jsme se ovšem rozhodli v našem snažení přece jen pokračovat. Můžeme vám slíbit, že se s Tuning Cupem setkáte na vybraných tuningových srazech i v roce 2010.

Pokud vás zajímá podoba oficiálního kalendáře soutěže, budete si muset ještě chvíli počkat. Jedno je ale jasné už nyní – ti nejlepší soutěžící dostanou opět možnost zúčastnit se Tuning Salonu Brno, jehož 3. ročník se uskuteční v sobotu 25. září 2010. A jaký je postup u dalších akcí? V současné době čekáme na zveřejnění termínů jednotlivých srazů a další doplňující informace. Všichni zájemci o soutěž Tuning Cup z řad pořadatelů srazů mohou zaslat informace na email info(at)tuningcup.cz. Po shromáždění informací bychom rádi na sklonku roku sestavili oficiální kalendář. Na zařazení srazu má vliv hodně věcí – ať už je to termín akce, místo konání, návštěvnost, schopnost poskytnout adekvátní prostory a splnit podmínky soutěže, nebo tradice a dosavadní zkušenosti s pořadateli. Do kalendáře soutěže Tuning Cup 2010 se opět dostane pouze omezený počet srazů, kterých rozhodně nebude více než v loňském roce.

Soutěž Tuning Cup se také neobejde bez podpory a spolupráce s mnoha partnery, sponzory a dobrovolníky (porotci, fotografové, realizační tým). Pokud by se i vaše společnost chtěla prostřednictvím Tuning Cupu prezentovat tisícovkám návštěvníků tuningových srazů nebo čtenářům mnoha motoristických periodik, neváhejte nás kdykoliv kontaktovat (http://www.tuningcup.cz/kontakt/). Rádi vám kdykoliv poskytneme další informace.

To samé platí také pro zájemce do řad odborné poroty a realizačního týmu soutěže. Pokud vás soutěž Tuning Cup zajímá, máte k ní nějaké připomínky nebo byste se chtěli stát její součástí, můžete nás opět kontaktovat na email info(at)tuningcup.cz. Nezapomeňte napsat důvody, které vás ke spolupráci vedou. V případě zájemců o post porotce soutěže připojte také krátké shrnutí, proč si myslíte, že byste v této těžké roli obstáli a co vás k tomu vlastně vede. Od věci určitě nebude i profil vaší osoby a nezapomeňte ani na dosavadní zkušenosti s tuningem a auty vůbec. Oplátkou vám můžeme nabídnout neplacenou práci, díky níž poznáte spoustu skvělých lidí a také kompletní špičku domácího tuningu – a to do posledního šroubku.

O dalších novinkách v Tuning Cupu 2010 vás budeme průběžně informovat na www.tuningcup.cz. Ve hře je více variant podoby příští sezóny a doufáme, že vybereme takovou, která bude atraktivní  a motivující nejen pro samotné soutěžící, ale i širokou motoristickou veřejnost! Držte nám palce v dalších jednáních … děkujeme!

Text: Aleš Darebník
Foto: www.tuningcup.cz