Sraz v Panenském Týnci vždy patřil k našim oblíbenějším, ač se koná na letišti podobně jako například mega sraz v Mimoni. Ač je Týnec menší, provází ho ten samý problém, jako všechny letošní srazy, které jsme letos navštívili. Tím je úbytek návštěvníků.

Jak už jsem zmínil v úvodu počet návštěvníků a soutěžících na tuningových srazech neustále ubývá,. Můžeme se jen domnívat jestli hlavním důvodem je počasí, přirozený tuningový útlum po rychlém rozvoji u nás, nebo velmi oblíbené slovo poslední doby KRIZE. Možná je to součet všech těchto faktorů, které dělají vrásky na čele všem pořadatelům, jimž stále stoupají náklady.

Ale dost pláče nad rozlitým mlékem a věnujme se Tuning Cars Párty Panenský Týnec 2010. Když Tuning Cup vloni začal omezovat počet soutěží a letos se Týnec již do kalendáře nevešel, pořádalo se zde alespoň třetí kolo Tuning-sport.cz Show&Shine 2010. Je to určitá jednodušší obdoba Tuning Cupu a vhodná i pro začínající tunery, kteří tuto soutěž mohou pojmout jako odrazový můstek ke vstupu do Tuning Cupu.

Ač je v Tuning-sport.cz Show&Shine 2010 méně kategorií, je tato soutěž příjemným zpestřením na naší tuningové scéně. Sobotní den začal lehkou přeháňkou a pak již následovalo příjemné převážně slunné počasí. Po zaregistrování, rychlém naleštění auta následovalo již brzké hodnocení poroty. Tento rychlý časový sled dal prostor ke sledování hokeje. Naše reprezentace hrála semifinále proti Švédsku a byl to opravdu infarktový zápas. K vyrovnání došlo pouhých sedm sekund před koncem, prodloužení nic neřešilo a vše ukončily až samostatné nájezdy, které náš tým posunuly do finále. To mělo i vliv na předávání pohárků, které tentokrát musely počkat, až se zápas dohraje. Většina z přítomných totiž fandila u jednoho stánku, kde byla velká televize.

Nejprve se rozdávaly pohárky za sprinty, ale i v nich je znatelný úbytek startujících. Tentokrát hrála prim sedmiset koňová Audina. V Show&Shine se zase na pohárkových místech objevili ostřílení matadoři z Tuning Cupu. K naší radosti nejhezčím autem srazu byla vyhlášena červená Škoda Favorit Karla Buzického. Součástí srazu byla i hudební soutěž db Drag, kde v kategorii Bass Race 120-129,9 náš člen „bart“ skončil na druhém místě.

Po prohlédnutí fotek v naší fotogalerii Vám závěrem ještě připomenu, že příští víkend se koná jubilejní 10.sraz SKODAHOME.cz , který bude ve znamení příjemného pokecu, soutěží a dárků pro každého zúčastněného.