O posledním květnovém víkendu se konala pro nás nejdůležitější událost již 10. sraz SKODAHOME.cz v tradičním prostředí Triocampu Dolní Chabry na okraji Prahy. Asi největší otázkou bylo, jaké bude počasí a zda nebude pršet?

Květnové počasí je spíše aprílové a tak i nad počasím o tomto víkendu visel velký otazník. Ale odpověď je až příliš jednoznačná. V sobotu svítilo sluníčko a teploty byly nad 20°C a tím byl dán základ pro pohodový sraz. Dobrou náladu odstartovalo již páteční odpoledne, kdy na sraz přijelo prvních patnáct aut, spíše skalních příznivců srazů Skodahome a  vše vrcholilo večerním posezením u piva a grilu. Úplně prvním autem byla Škoda 110R od našich slovenských sousedů.

Probuzení do sobotního rána bylo úžasné, na obloze ani mráček a sluníčko začalo stoupat směrem vzhůru. Po osmé hodině již začaly najíždět auta a kemp se začal plnit. Dokonce přijeli i soutěžící ze zahraničí. Hezké erko ze Slovenska jsem již zmínil a opět přijela i Škoda Fabie z Maďarska, která dostala i ocenění za nejvzdálenějšího účastníka. Další auta přijela z Německa. Krásna Škoda 120 „užovka“ v originálním stavu nebo krásná Škoda Felicia Pick Up v bílé barvě.

Po jedenácté hodině již začala porota hodnotit a vybírat nejhezčí auta srazu. Škodovky byly rozděleny do pěti kategorií (veterán, oldies, Favorit-Felicia, Fabia-Roomster, Octavia-Superb-Yeti) a pro vozy koncernu VW byla vypsána samostatná kategorie. Z vozů Škoda pak bylo vybráno nejhezčí auto srazu, a že to nebylo jednoduché, svědčí asi hodinová debata poroty na toto téma. V pravé poledne již byla v kempu více jak stovka aut Po druhé hodině byla odstartována orientační soutěž, která tentokrát měřila 14 km a vedla až k řece Vltavě. Start začínal v kempu jízdou zručnosti a dále byly na trase dvě stanoviště s vědomostními otázkami. Jednou z otázek například bylo, kolik aut Škoda má Olin. Správnou odpověď „6“ věděli pouze dva soutěžící. Po dojezdu ještě následovala sotěž zručnosti na čas. Celou trasu nejlépe zvládla posádka Taubner Racing Teamu, jenž nasbírala jen 73 trestných bodů.

Po spočítání výsledků následovalo již předání pohárků TOP 7 v šesti hlavních kategoriích a velký pohár Best of Best, který si odvezl Karel Buzický a jeho červený Favorit. Ale než došlo na předávání pohárků, dostalo sedm nejmladších učastníků srazu pamětní medaile. Nejmladší byl Mácův Hozík sedm měsíců a nejstarší byly oceněni Karolínka a PTiCův Tomášek,,oba 19 měsíců. Během předávání pohárů, byly rozdány i plakety s diplomy pro 8 finalistů za „Fabia fora 2009“, kterou vyhrál Mates_XIV se svým Černým Cvrčkem.

Celkem bylo rozdáno 43 pohárů, 7 medailí, 18 diplomů a 18 plaket. Ke každému ocenění byla dána i taška s dárky od sponzorů (iPAK Tonery, Auto Kelly, Audiopro, Escape6, TRT, OB autodíly, Autodoplňky MARTÍNEK, TUNING Magazine, LEVNEPNEU.cz), čímž jim ještě jednou děkuji. Většina účastníků po rozdáni cen odjela a ostatní si úžívali krásného večera na asi dosud nejlepším srazu SKODAHOME.cz v historii. Nyní si prohlédněte naší fotogalerii, kterou tentokrát pro Vás připravil Ptica.